2015-10-19 Pro žáky ZŠ Staňkova bylo připraveno další setkání v areálu Centra Kociánka

Název

2015-10-19 Pro žáky ZŠ Staňkova bylo připraveno další setkání v areálu Centra Kociánka

Popis

Místo: Centrum Kociánka, Brno

43. týden roku 2015 začal mezinárodní, integrační projekt BRNO A JIŽNÍ MORAVA BEZ HRANIC, jehož pořadatelem je VUT v Brně, dalším setkáním v Centru Kociánka. V pondělí 19. října 2015 jsme přivítali další skupinku žáků Základní školy Staňkova, jenž je zároveň školou multikulturní.

Namísto běžného vyučování, čekalo na žáky poznávání světa lidí s různým postižením. Žáci během dopoledne viděli mnoho zajímavého se spoustou doplňujících informací. Vše začalo prohlídkou rozsáhlého areálu. Žáci se za doprovodu Michaela prošli od rybníčku až k zdejší zvonici. U každého místa jsme se na chvíli zastavili, abychom si o něm popovídali.

Nejvíce času jsme opět strávili mezi zvířaty. Žáci je měli možnost poznat je z blízka a následně kupříkladu zjistit, jak tluče srdce koně či jak probíhá taková hipoterapie z pohledu člověka sedícího na vozíku. Rehabilitace v Centru Kociánka je velice pestrá a zahrnuje právě i zvířata v různých formách terapií.

Další zajímavé informace se k žákům dostali přímo od postižených kamarádů z aktivizačního centra. Řeč byla o tom, jaké mají postižení, jak vzniklo či jak se projevuje. Povídání vystřídala hra na kytaru se zpěvem. Nesmíme zapomenout ani na ukázku hry boccia, kterou si žáci vyzkoušeli ihned v praxi. Tak zase příště!

Díky vám všem. Michael Svoboda

Období

Statistiky

  • 217 fotek
  • 0 se líbí

Nastavení

Nahlásit album
Reklama

Pokračujte v prohlížení

Jestli se vám album líbí…

Přihlásit se na Rajče Prohlédnout znovu
Spustit prezentaci Zastavit
TIPZměny uložíte také pokračováním na další fotku či video a zrušíte je klávesou ESC.
Přidejte do popisu štítky (např. #svatba #cestování) a fotku či video tak objeví více lidí.
2015-10-19 Pro žáky ZŠ Staňkova bylo připraveno další setkání v areálu Centra Kociánka
Komentáře Přidat