2015-05-21 5. ročník mezinárodní, integrační akce BRNO A JIŽNÍ MORAVA BEZ HRANIC

Název

2015-05-21 5. ročník mezinárodní, integrační akce BRNO A JIŽNÍ MORAVA BEZ HRANIC

Popis

Místo: Sportovní areál VUT v Brně Pod Palackého vrchem, Brno

Společný sportovní a zábavný integrační den

PRO DĚTI A DOSPĚLÉ S RŮZNÝM POSTIŽENÍM,

ŽÁKY ZÁKLADNÍCH, STŘEDNÍCH A VYSOKÝCH ŠKOL

A DĚTI Z DĚTSKÉHO DOMOVA

projekt zaštiťují Ing. Petr Vokřál, primátor statutárního města Brna
JUDr. Michal Hašek, hejtman Jihomoravského kraje

Pořadatel: 16. ročník projektu BRNO A JIŽNÍ MORAVA BEZ HRANIC zastoupen VUT v Brně společně s Centrem Kociánka Brno, SŠ F. D. Roosevelta pro tělesně postižené, Brno, SK Kociánkou Brno, FC Zbrojovkou Brno, agenturou Entity, Dětským domovem Tišnov, Zeleným domem Skalica, SPŠEIT Purkyňova Brno, ZŠ Arménskou Brno, ZŠ Jihomoravské náměstí Brno, SŠ pro tělesně postižené Gemini, ZŠ Novolíšeňská Brno, ZŠ Jasanová Brno, ZŠ Modřice a dalšími.

21.5.2015 se ve sportovním areálu VUT v Brně Pod Palackého vrchem uskutečnil 4. ročník tradiční mezinárodní akce BRNO A JIŽNÍ MORAVA BEZ HRANIC.

Této akce se pravidelně účastní 400 děti z dětských domovů, diagnostických ústavů, dalších center a děti a dospělý s různým postižením, kteří společně soutěží s dětmi ze základních škol města Brna ve 12 smíšených družstvech na 12 různých stanovištích. V letošním roce, se navíc této akce zúčastnily děti z dětského domova ze Slovenské Skalice.

Vše odstartovalo slavnostním zahájením a písní "Vzhůru Brnoo", kterou znají děti z dětských domovů, výchovných ústavů, diagnostických ústavů, dalších center a děti, dospělý s různým postižením, po celé Jižní Moravě.

Slavnostního zahájení, se kromě představitelů města, kraje, partnerů a přátel projektu, zúčastnili také fotbalisté Zbrojovky Brno, kteří si vzali pod patronát jednu z 12 disciplín - střelbu na fotbalovou branku.

Po skončení slavnostního zahájení, už se mohlo začít soutěžit v nejrůznějších dovednostech. Smíšená družstva zdravých a postižených dětí soutěžila například ve střelbě na koš, ve střelbě na florbalovou či fotbalovou branku, v karaoke, slalomu mezi kužely, Stiga hokeji a dalších disciplínách.

V rámci každé disciplíny, dostala jednotlivá družstva body, které se po absolvování všech 12 disciplín sečetla. Tři týmy s nejvyšším počtem bodů dostaly poháry, ovšem s prázdnou neodešel vůbec nikdo. Každý z účastníků dne dostal čokolády a medaili. Nejdůležitějším počinem celého dne bylo, že jsme si dokázali vzájemně pomoci a ještě jsme se přitom dobře pobavili.

Tato akce vyplývá z každodenní práce mezinárodního integračního projektu BRNO A JIŽNÍ MORAVA BEZ HRANIC a je tedy každoročně festivalem a seriálem více než 250 na sebe navazujících akcí přímo napojených na denní činnost projektu. Společně pracujeme a pomáháme druhým při konkrétních integračních setkáních a akcích, kdy se výše uvedené cílové skupiny přímo podílejí také na přípravě a cestě, která vede k těmto setkáním.

Díky vám všem. Michael Svoboda

Období

Statistiky

  • 464 fotek
  • 0 se líbí

Nastavení

Nahlásit album
Slevy 25 % platí na všechny dárky z fotek. Vytvořte si z vašich fotek snadno fotoknihu, plakát, fotky na zeď a další fotoprodukty. Sleva platí po zadání kódu: Vajicka
S kódem: Vajicka Akce platí do 14. 4. 2024
Zjistit více
Reklama
Reklama

Pokračujte v prohlížení

Jestli se vám album líbí…

Přihlásit se na Rajče Prohlédnout znovu
Spustit prezentaci Zastavit
TIPZměny uložíte také pokračováním na další fotku či video a zrušíte je klávesou ESC.
Přidejte do popisu štítky (např. #svatba #cestování) a fotku či video tak objeví více lidí.
2015-05-21 5. ročník mezinárodní, integrační akce BRNO A JIŽNÍ MORAVA BEZ HRANIC
Komentáře Přidat