2015-03-20 Poslední setkání s žáky ZŠ Jana Babáka i se zatměním slunce

Název

2015-03-20 Poslední setkání s žáky ZŠ Jana Babáka i se zatměním slunce

Popis

Místo: ZŠ Jana Babáka, Brno

Do pětice všeho dobrého, dalo by se říct. Poslední páté setkání s žáky Jana Babáka proběhlo v pátek 20. den měsíce března. Zúčastnili se jej hned tři třídy. Konkrétně žáci 7.A, 7.B a 5.A. Společně s Michaelem, reprezentoval v tento den mezinárodní, integrační projekt BRNO A JIŽNÍ MORAVA BEZ HRANIC, jehož pořadatelem je VUT v Brně, také Tomáš.

A právě Tomášovo povolání bylo prvním oříškem, který měli žáci v tělocvičně společně rozlousknout. Díky tomu jsme se dostali k tomu, jaké povolání je člověk na vozíčku schopen vykonávat. Přišli jsme přitom na spoustu různých povolání. Poté Tomáš prozradil, že jeho činností je hlavně administrativa celého projektu. Následně Tomáš prozradil, jak vzniklo jeho postižení, jak vzniklo a jak se projevuje. Povídání přerušil pouze na pár minut přírodní úkaz. Tím bylo zatmění slunce, které vyhnalo všechny žáky před budovu. Za pomocí speciálních brýlí jsme všichni na chvíli upírali zrak k nebesům.

Po návratu jsme využili zdejší schodiště k ukázce, jak pomoci postiženému člověku do schodů a ze schodů. Tuto činnost, jenž zkoušeli postupně vždy ve čtyřech. Vzájemná spolupráce přitom výborně fungovala. Zkusili jsme úspěšně i skládání rozkládání vozíku. Věc, jenž nám trvá pouhých pár sekund, může vozíčkáře zaměstnat na pěkných pár minut.

Trojí bitva se odehrávala při hře boccia. Nehráli jsme jí za pomocí speciální rampy, nýbrž rukama podobně jako petanque. Byl to dramatický boj tří tříd plný emocí. Čokolády a pamětní medaile s logem projektu si zasloužili všichni. Hromadná fotka na konec se rovněž podařila, takže vše vyšlo výborně. Další setkání se skupinkami žáků Jana Babáka proběhne v brzké době. Budu se těšit spolu s vámi!

Díky vám všem. Michael Svoboda

Období

Statistiky

  • 187 fotek
  • 0 se líbí

Nastavení

Nahlásit album
Reklama

Pokračujte v prohlížení

Jestli se vám album líbí…

Přihlásit se na Rajče Prohlédnout znovu
Spustit prezentaci Zastavit
TIPZměny uložíte také pokračováním na další fotku či video a zrušíte je klávesou ESC.
Přidejte do popisu štítky (např. #svatba #cestování) a fotku či video tak objeví více lidí.
2015-03-20 Poslední setkání s žáky ZŠ Jana Babáka i se zatměním slunce
Komentáře Přidat