2015-02-20 Než vypukly jarní rázdniny, stihli jsme ještě jednu návštěvu na ZŠ Slovanské náměstí

Název

2015-02-20 Než vypukly jarní rázdniny, stihli jsme ještě jednu návštěvu na ZŠ Slovanské náměstí

Popis

Místo: ZŠ Slovanské náměstí, Brno

Den před začátkem jarních prázdnin, se mezinárodní, integrační projekt BRNO A JIŽNÍ MORAVA BEZ HRANIC, jehož pořadatelem je VUT v Brně znovu sešel na setkání s žáky Základní školy Slovanské náměstí v Brně.

Za žáky 5.D dorazil Michael společně s Tomášem. Nejprve následovala tradiční omluva žákům, za rozboření tradičního rozvrhu hodin, což samozřejmě nikomu z přítomných žáků nevadilo. Tím jsme s dokonale seznámili a přešli ihned ke konkrétním věcem ze života lidí s postižením. Řekli jsme si, jaké může mít člověk postižení. Třeba přítomný Tomáš, má dětskou mozkovou obrnu. Detailně žákům popsal, jak se jeho nemoc projevuje a co je vlastně její příčinou.

Stejně tak, jsme si pověděli, další příběhy. Třeba o kamarádovi Křenďovi, jenž nemůže hýbat ani rukama a velice obtížně mluví, přesto se chce bavit a žít jako my. Když už se čas setkání přehoupl do druhé poloviny, začali jsme se věnovat praktickým věcem, jak pomoci člověku s tělesným postižením.

Začali jsme oslovením člověka na ulici. Žáci sami velice rychle přicházeli na to, co špatného či dobrého, bylo na dvou názorných scénkách vyvedeno. Dále si žáci vyzkoušeli skládání, rozkládání mechanického vozíku. Zdejší schodiště zase posloužilo, pro názornou ukázku toho, jak správně pomoci vozíčkáři překonat tuto bariéru.

Boccia se hrála na úplný konec. Hra podobná francouzské hře petanque. se žákům ze Slovaňáku líbila. Po skončení přišlo na řadu předávání medailí, čokolád a závěrečné společné focení. A hurá na jarní prázdniny. My se s další skupinkou žáků Základní školy Slovanské náměstí, uvidíme zase po nich.

Díky vám všem. Michael Svoboda

Období

Statistiky

  • 63 fotek
  • 0 se líbí

Nastavení

Nahlásit album
Reklama

Pokračujte v prohlížení

Jestli se vám album líbí…

Přihlásit se na Rajče Prohlédnout znovu
Spustit prezentaci Zastavit
TIPZměny uložíte také pokračováním na další fotku či video a zrušíte je klávesou ESC.
Přidejte do popisu štítky (např. #svatba #cestování) a fotku či video tak objeví více lidí.
2015-02-20 Než vypukly jarní rázdniny, stihli jsme ještě jednu návštěvu na ZŠ Slovanské náměstí
Komentáře Přidat