2015-02-03 Opět jsme se učili s žáky ZŠ Jana Babáka v Brně, jak pomoci postiženému člověku

Název

2015-02-03 Opět jsme se učili s žáky ZŠ Jana Babáka v Brně, jak pomoci postiženému člověku

Popis

Místo: ZŠ Jana Babáka, Brno

V pořadí druhé setkání s žáky Základní školy Jana Babáka v Brně, proběhlo přesně o 24 hodin později, nežli to předcházející. Tedy v úterý 4. února 2015. Mezinárodní, integrační projekt BRNO A JIŽNÍ MORAVA BEZ HRANIC, jehož pořadatelem je VUT v Brně, znovu ukázal spoustu praktických věcí ze života lidí s různým postižením, žákům 2. a 4.B.

Michael nedorazil do velké tělocvičny, přímo v areálu školy osamocen. Spolu s ním byli přítomní i jeho postižení kamarádi. Žáci po krátkém seznámení se, měli za úkol přemýšlet, jaké může člověk s tělesným postižením, vykonávat povolání. Nápadů bylo mnoho. Společně jsme přišli na to, že bariéry, které mohou při výkonu nejrůznějších povolání nastat, lze s pomocí druhých snadno odstranit. Řekli jsme si, jak takové postižení může u člověka, jenž je třeba zdraví nebo se tak již narodí vzniknout a jak se projevuje.

Po této úvodní části našeho setkání, se žáci zapojili přímo do akce. Učili jsme se, jak správně nebo špatně můžeme oslovit člověka na vozíku jedoucího po ulici, v případě pomoci. Dále se žáci ve skupinkách naučili rozkládat a zase skládat vozík. Zajímavou zkušenost, získali žáci při pomáhání vozíčkáři do schodů respektive ze schodů.

Balónky, které se používají při hraní hry s názvem boccia, jsme použily na konec samotného setkání. Hra nepostrádala potřebnou dramatičnost, doplněnou o mírné napětí. Po odehrání posledního míčku, ale dostali všichni zúčastnění pamětní medaile s logem celého projektu a chutnou čokoládu.

Setkání se moc povedlo, nezbývá než se těšit na ta další.

Díky vám všem. Michael Svoboda

Období

Statistiky

  • 58 fotek
  • 1 se líbí

Nastavení

Nahlásit album
Reklama

Pokračujte v prohlížení

Jestli se vám album líbí…

Přihlásit se na Rajče Prohlédnout znovu
Spustit prezentaci Zastavit
TIPZměny uložíte také pokračováním na další fotku či video a zrušíte je klávesou ESC.
Přidejte do popisu štítky (např. #svatba #cestování) a fotku či video tak objeví více lidí.
2015-02-03 Opět jsme se učili s žáky ZŠ Jana Babáka v Brně, jak pomoci postiženému člověku
Komentáře Přidat