2014-10-24 V pátek proběhlo další bezvadné setkání, tentokráte s žáky ZŠ náměstí 28. října

Název

2014-10-24 V pátek proběhlo další bezvadné setkání, tentokráte s žáky ZŠ náměstí 28. října

Popis

Místo: Centrum Kociánka, Brno

Ještě než se žáci oddali radovánkám, které jim jistojistě dopřejí podzimní prázdniny, navštívili Centrum Kociánka žáci ze Základní školy náměstí 28. října v Brně a to v pátek 24. října 2014. Setkání uspořádal mezinárodní, integrační projekt BRNO A JIŽNÍ MORAVA BEZ HRANIC, jehož pořadatelem je VUT v Brně.

Jednalo se o tradiční prohlídku Centra Kociánka, s důrazem na bližší poznání světa lidí s různým postižením. Průvodcem žáků se stal Michael, jenž prošel s žáky Centrum Kociánka křížem krážem. Všichni společně navštívili rybníček, zvířecí farmu i bohatou faunu, kterou tvoří zejména několik desítek let staré stromy.

Pro žáky byla připravena bohatá exkurze do světa zvířat. Podívali se, jak nejen kůň, želva či pes, ale třeba také poník, může ovlivnit zdrví člověka s postižením. Hodně zajímavého a poučného se odehrávalo rovněž ve velké tělocvičně Centra Kociánka. Nejdříve jsme se ráno, ihned po příchodu žáků Základní školy náměstí 28. října učili hrát bocciu za pomocí rampy, kterou používají při hře vozíčkáři, jenž nemohou hýbat rukama. Ke hře proto musejí používat speciální helmu s tykadlem, čímž míček ovládají.

Na závěr setkání jsme se pak do tělocvičny zase vrátili, abychom se zde setkali s kamarády z aktivizačního centra. Zpívalo se a hrálo na kytaru. A v neposlední řadě se hrála boccia o medaile s čokoládovou pochutinou, tentokráte již bez použití speciální rampy. Byl to společný den, jaksepatří!

Díky vám všem. Michael Svoboda

Období

Statistiky

  • 199 fotek
  • 0 se líbí

Nastavení

Nahlásit album
Reklama

Pokračujte v prohlížení

Jestli se vám album líbí…

Přihlásit se na Rajče Prohlédnout znovu
Spustit prezentaci Zastavit
TIPZměny uložíte také pokračováním na další fotku či video a zrušíte je klávesou ESC.
Přidejte do popisu štítky (např. #svatba #cestování) a fotku či video tak objeví více lidí.
2014-10-24 V pátek proběhlo další bezvadné setkání, tentokráte s žáky ZŠ náměstí 28. října
Komentáře Přidat