2014-06-24. - 25. VÍTÁMVÁS CUP

Název

2014-06-24. - 25. VÍTÁMVÁS CUP

Popis

Místo: Střední škola F. D. Roosevelta pro tělesně postižené, Brno

Devátý ročník turnaje VÍTÁMVÁS CUP je minulostí. Dva dny, konkrétně v úterý 24. a ve středu 25. června 2014 soutěžilo v zaplněné aule Střední školy F. D. Roosevelta v Brně, která je pořadatelem projektu VÍTÁMVÁS CUP, společně s projektem BRNO A JIŽNÍ MORAVA BEZ HRANIC, jehož gestorem je VUT v Brně na 40 hráčů v turnaji ve stolním Stiga hokeji. Všichni přítomní tak důstojně uctili památku bývalého studenta školy Lukáše Vítámváse, po němž je turnaj pojmenován. Devátým držitelem hlavní trofeje v pořadí, se stal Jiří Junek.

Dvoudenní maraton odstartoval slavnostním zahájením. Krom ohlédnutí za právě končícím školním rokem, který z pohledu Stiga hokeje nabídl mnoho zajímavého došlo také na pořádně ladný zpěv. Zaplněné aule totiž přišla zazpívat půvabná zpěvačka Kamila Kopečková. Jako již tradičně nechyběli ani zástupci sportovních oddílů a zástupci škol, s nimiž VÍTÁMVÁS CUP po celý rok úzce spolupracuje. Konkrétně můžeme jmenovat hráče rugby clubu Dragon Brno, ke kterým se v průběhu dopoledne přidali ještě zástupci fotbalové Zbrojovky Brno. Ze sedmi škol, jenž VÍTÁMVÁS CUP navštívil za celý školní rok, se do turnaje zapojili žáci Základní školy Palackého a Základní školy náměstí 28. října v Brně.

Nejen oni absolvovali po slavnostním zahájení zápasy v základních skupinách, zejména proti hráčům z řad Střední školy F. D. Roosevelta pro tělesně postižené. Hrálo se v pěti skupinách po osmi hráčích. Po odehrání všech střetnutí turnaj pro první den skončil. Následovalo však ještě společné posezení u táborového ohně s vůní špekáčků.

Druhý hrací den, již byly skupiny nalosovány dle výkonnosti, na základě dosažených výsledků z předchozího dne. Skupiny byly celkem čtyři, přičemž z každé z nich postupovali do play off čtyři nejlepší hráči. Ti pak svedli dramatický a napínavý boj o tři nejlepší místa ve své výkonnostní skupině.

Nejlepším hráčem turnaje se stal Jiří Junek, jenž ve finále hraném na dva vítězné duely zdolal Tomáše Fojtíka. Třetí místo obsadil Tomáš Kulíšek. Nejlepším hráčem na vozíku se stal Lukáš Čeloud, nejlepší ženou pak Kateřina Kargerová.

Tento turnaj, tak znovu ukázal, že dokáže neuvěřitelně spojovat lidi, bez rozdílu handicapu, věku, či pohlaví. e to zkrátka turnaj, který opravdu spojuje.

Díky vám všem. Michael Svoboda

Období

Statistiky

  • 552 fotek
  • 0 se líbí

Fototechnika

Panasonic DMC-TZ10

Nastavení

Nahlásit album
V májové AKCI nyní máte fotoknihy s 25% a větší vyvolané fotky, vč. všech plakátů s 27% slevou. Neváhejte slevy využít. A nově nemusíte zadávat žádný kód. Slevu na produkty v akci získáte automaticky. Akce platí do 5. 5. 2024
Získat slevu
Reklama
Reklama

Pokračujte v prohlížení

Jestli se vám album líbí…

Přihlásit se na Rajče Prohlédnout znovu
Spustit prezentaci Zastavit
TIPZměny uložíte také pokračováním na další fotku či video a zrušíte je klávesou ESC.
Přidejte do popisu štítky (např. #svatba #cestování) a fotku či video tak objeví více lidí.
2014-06-24. - 25. VÍTÁMVÁS CUP
Komentáře Přidat