2014-05-22 4. ročník BRNO A JIŽNÍ MORAVA BEZ HRANIC

Název

2014-05-22 4. ročník BRNO A JIŽNÍ MORAVA BEZ HRANIC

Popis

Místo: Sportovní areál VUT v Brně Pod Palackého vrchem

22.5.2014 se ve sportovním areálu VUT v Brně Pod Palackého vrchem uskutečnil 4. ročník tradiční mezinárodní akce BRNO A JIŽNÍ MORAVA BEZ HRANIC.

Této akce se pravidelně účastní 400 děti z dětských domovů, diagnostických ústavů, dalších center a děti a dospělý s různým postižením, kteří společně soutěží s dětmi ze základních škol města Brna ve 12 smíšených družstvech na 12 různých stanovištích. V letošním roce, se navíc této akce zúčastnily děti z dětského domova ze Slovenské Skalice.

Vše odstartovalo slavnostním zahájením, na kterém mimo jiné vystoupila brněnská dětská rocková kapela FREEDOM, jenž součástí projektu BRNO A JIŽNÍ MORAVA BEZ HRANIC, který celou akci pořádal. Poté vystoupila ještě taneční skupina PROČ NE, ze Střední školy F. D. Roosevelta pro tělesně postižené. Přítomni nejen na slavnostním zahájení, ale po celý den, byli také hráči HC Kometa Brno, jenž s dětmi absolvovali všechny připravené disciplíny.

Pak už se mohlo začít soutěžit v nejrůznějších dovednostech. Smíšená družstva zdravých a postižených dětí soutěžila například ve střelbě na koš, ve střelbě na florbalovou či fotbalovou branku, v karaoke, slalomu mezi kužely, Stiga hokeji a dalších disciplínách.

V rámci každé disciplíny, dostala jednotlivá družstva body, které se po absolvování všech 12 disciplín sečetla. Tři týmy s nejvyšším počtem bodů dostaly poháry, ovšem s prázdnou neodešel vůbec nikdo. Každý z účastníků dne dostal čokolády a medaili. Nejdůležitějším počinem celého dne bylo, že jsme si dokázali vzájemně pomoci a ještě jsme se přitom dobře pobavili.

Tato akce vyplývá z každodenní práce mezinárodního integračního projektu BRNO A JIŽNÍ MORAVA BEZ HRANIC a je tedy každoročně festivalem a seriálem více než 250 na sebe navazujících akcí přímo napojených na denní činnost projektu. Společně pracujeme a pomáháme druhým při konkrétních integračních setkáních a akcích, kdy se výše uvedené cílové skupiny přímo podílejí také na přípravě a cestě, která vede k těmto setkáním.

Díky vám všem. Michael Svoboda

Období

Statistiky

  • 847 fotek
  • 0 se líbí

Nastavení

Nahlásit album
Reklama
Reklama

Pokračujte v prohlížení

Jestli se vám album líbí…

Přihlásit se na Rajče Prohlédnout znovu
Spustit prezentaci Zastavit
TIPZměny uložíte také pokračováním na další fotku či video a zrušíte je klávesou ESC.
Přidejte do popisu štítky (např. #svatba #cestování) a fotku či video tak objeví více lidí.
2014-05-22 4. ročník BRNO A JIŽNÍ MORAVA BEZ HRANIC
Komentáře Přidat