2014-02-24 Jarní prázdniny vystřídala návštěva na ZŠ Křenová v Brně

Název

2014-02-24 Jarní prázdniny vystřídala návštěva na ZŠ Křenová v Brně

Popis

Místo: ZŠ Křenová, Brno

Jarní prázdniny napsaly svůj epilog v neděli, proto se projekt BRNO A JIŽNÍ MORAVA BEZ HRANIC, jehož pořadatelem je VUT v Brně mohl opět vrhnout za žáky po nejrůznějších školách celé Jižní Moravy.

V pondělí 24. února se pomoci postiženému člověku učili žáci Základní školy Křenová v Brně. Byl pro ně nachystán tradiční program, jenž v kostce ukázal svět postižených lidí kolem nás.

Řekli jsme si, jak postižení tělesné či jiné může vzniknout, jak se projevuje a jak my všichni můžeme pomoci. Michael a Simča se nebáli otevřeně hovořit o nejrůznějších druzích postižení. Sama Simča má od narození nemoc, jenž se jmenuje dětská mozková obrna. Ta se projevuje zejména tím, že mozek není schopen dávat nohám signály, k tomu, aby sami chodily.

V další části si potom žáci vyzkoušeli, že složit a rozložit vozík, je poměrně jednoduchá záležitost. Za půl minuty je vše hotovo. Tím může zdraví člověk hodně usnadnit vozíčkáři třeba přemístění vozíku do kufru auta.

Na konec jsme si zahráli o čokolády a medaile bocciu. Hru, kterou hrajeme na každém setkání. Vždy dojde na pořádné emoce, protože povětšinou hrají holky proti klukům, tudíž je o náboj postaráno. Ovšem vítězství ani prohra nejsou podstatné. Důležité je, že jsme nakoukli pod pokličku postižených lidí.

Díky vám všem. Michael Svoboda

Období

Statistiky

  • 28 fotek
  • 0 se líbí

Nastavení

Nahlásit album
Reklama

Pokračujte v prohlížení

Jestli se vám album líbí…

Přihlásit se na Rajče Prohlédnout znovu
Spustit prezentaci Zastavit
TIPZměny uložíte také pokračováním na další fotku či video a zrušíte je klávesou ESC.
Přidejte do popisu štítky (např. #svatba #cestování) a fotku či video tak objeví více lidí.
2014-02-24 Jarní prázdniny vystřídala návštěva na ZŠ Křenová v Brně
Komentáře Přidat