2014-02-03 První návštěva ZŠ Bakalovo nábřeží v Brně během tohoto týdne, stála za to!

Název

2014-02-03 První návštěva ZŠ Bakalovo nábřeží v Brně během tohoto týdne, stála za to!

Popis

Místo: ZŠ Bakalovo nábřeží, Brno

Pondělí 3. února se neslo v duchu návštěvy na Základní škole Bakalovo nábřeží v Brně. Toto velice příjemné setkání absolvovali krom zdejších žáků rovněž Michael a Martin. Mottem byla pomoc postiženému člověku, což je jedna z mnoha aktivit, kterou se snaží projekt BRNO A JIŽNÍ MORAVA BEZ HRANIC, jehož pořadatelem je VUT v Brně téměř bezmezně šířit.

Začali jsme trošku ze široka. Martin popsal srozumitelně a přitom jednoduše své postižení. Potom jsme se dotkli toho, jaká další postižení mohou být, čímž jsme se oklikou posléze dostali také k tomu, co oba zmínění pánové dělají.

Michael je ředitelem celého projektu, Martin zase vede sportovní klub Kociánka. Oba mají proto dostatek zkušeností k tomu, aby se společně s žáky podělili o své zkušenosti, týkající se pomoci postiženému člověku.

V krátkosti - za jedno dopoledne, jsme se s žáky naučili, jak oslovit člověka na vozíku, jedoucího po ulici, jak mu snadno zmenšit jeho vozík natolik, aby se vměstnal do kufru automobilu… Zkrátka bylo toho opravdu hodně.

Samotní žáci byli vynikající. Vše nejen že rychle pochopili, ale dokázali to okamžitě předvést v praxi. Na konec jsme si po pořádné fušce, kdy jsme překonávali schody s Martinem na vozíčku, odpočinuli při hraní bocci o medaile a čokolády.

Na Základní školu Bakalovo nábřeží se v tomto vrátíme hned několikrát za dalšími žáky. Bude to další prima dopoledne, věřím tomu!

Díky vám všem. Michael Svoboda

Období

Statistiky

  • 47 fotek
  • 0 se líbí

Nastavení

Nahlásit album
Slevy 25 % platí na všechny dárky z fotek. Vytvořte si z vašich fotek snadno fotoknihu, plakát, fotky na zeď a další fotoprodukty. Sleva platí po zadání kódu: Vajicka
S kódem: Vajicka Akce platí do 14. 4. 2024
Zjistit více
Reklama

Pokračujte v prohlížení

Jestli se vám album líbí…

Přihlásit se na Rajče Prohlédnout znovu
Spustit prezentaci Zastavit
TIPZměny uložíte také pokračováním na další fotku či video a zrušíte je klávesou ESC.
Přidejte do popisu štítky (např. #svatba #cestování) a fotku či video tak objeví více lidí.
2014-02-03 První návštěva ZŠ Bakalovo nábřeží v Brně během tohoto týdne, stála za to!
Komentáře Přidat