2014-01-30 Před rozdáním vysvědčení, jsme se učili jak pomoci postiženému člověku na ZŠ Masarykova

Název

2014-01-30 Před rozdáním vysvědčení, jsme se učili jak pomoci postiženému člověku na ZŠ Masarykova

Popis

Místo: ZŠ Masarykova, Brno

Den před rozdáním pololetního vysvědčení, tedy 30. ledna 2014, navštívil projekt BRNO A JIŽNÍ MORAVA BEZ HRANIC, jehož gestorem je VUT v Brně, opět žáky Základní Masarykova. Na dveře této brněnské školy zaťukali Michael spolu s Martinem.

Průchozí místnost v přízemí školy, se obdobně jako při předchozím setkání naplnila místními žáky. Místo vyučování je tentokráte čekalo povídání o světě postižených lidí. Své k tomu samozřejmě měl co říct i Martin. Muž, jenž musí k pohybu používat berle, ale jinak mu k radosti ze života nic moc nechybí.

Žákům popsal detailně své postižení a prozradil jim, že má jako jeden z mála lidí na světě srdce na pravé straně. Došli jsme až k tomu, jak konkrétně se mohou projevovat různá další postižení. Následně jsme si společně s žáky Masarykovy Základní školy ukázali, jak správně oslovit postiženého člověka na ulici. Ve dvou variantách bylo názorně ukázáno, co může každý z nás v takovém případě udělat špatně a co dobře.

Schody byly našim dalším hlavním dějištěm. Žáci si osobně vyzkoušeli jak překonat s Martinem na vozíku v čele zdejší schody do druhého patra. Nejdříve si prohlédli návod, podaný Michaelem a pak už vše zvládli zcela sami. Stejně tomu tak bylo i u zkládání či rozkládání vozíku.

Na konec byla na programu boccia. Hra podobná hře petanque, pouze upravená pro lidi s různým postižením. Hráli jsme o čokolády a medaile - jako vždy. Doufám, že společné setkání dne, na jehož konci se rozdávalo pololetní vysvědčení!

Díky vám všem. Michael Svoboda

Období

Statistiky

  • 89 fotek
  • 0 se líbí

Nastavení

Nahlásit album
Reklama

Pokračujte v prohlížení

Jestli se vám album líbí…

Přihlásit se na Rajče Prohlédnout znovu
Spustit prezentaci Zastavit
TIPZměny uložíte také pokračováním na další fotku či video a zrušíte je klávesou ESC.
Přidejte do popisu štítky (např. #svatba #cestování) a fotku či video tak objeví více lidí.
2014-01-30 Před rozdáním vysvědčení, jsme se učili jak pomoci postiženému člověku na ZŠ Masarykova
Komentáře Přidat