2013-10-01 ZŠ Vídeňská vlétla naplno do světa postižených lidí!

Název

2013-10-01 ZŠ Vídeňská vlétla naplno do světa postižených lidí!

Popis

Místo: Centrum Kociánka, Brno a SŠ F.D. Roosevelta pro tělesně postižené, Brno

První plně podzimní měsíc odstartoval projekt BRNO A JIŽNÍ MORAVA BEZ HRANIC, jehož pořadatelem je VUT v Brně 1. října 2013 tradičně posvém. Tedy dalším společným setkáním. A to žáků Základní školy Vídeňská v Brně a dětí a dospělých s různým postižením.

Nejprve žáky čekala prohlídka Centra Kociánky s bohatým doprovodným programem. Podívali jsme se k rybníčku, jenž je jednou z mnoha dominant areálu Centra Kociánka. Mnoho užitečných a zajímavých informací, se žáci Základní školy ve Vídeňské ulic, dozvěděli od ošetřovatelů na hipoterapii.

Šlo o konkrétní praktické ukázky, jak může zvíře pomoci postiženému člověku. Nejednalo se jen o koně, přestože samotná jízda na koni, je velice důležitou složkou, která pomáhá dětem při rehabilitaci. Pomoci dokáže, ale i pes, želva, čuník či jiná zvířátka, o kterých bychom to třeba na první pohled neřekli.

Poté jsme se přemístili o pár metrů dál do prostor Střední školy F.D. Roosevelta pro tělesně postižené. Žáci si mohli prohlédnout, jak vypadá nově vybudovaná střední škola, jenž je plně bezbariérová a nabízí mnoho učebních oborů.

Žáci si osahali jízdu na vozíku, po dlouhých rampách, které lemují celou školu. Jízda dovrchu jim dala pořádně zabrat. Ve čtvrtém patře, v nejvyšším to bodě budovy, v krásné aule, si žáci z Vídeňské prohlédli výrobky s dílny samotných žáků. Závěrečnou tečku udělala boccia o medaile a čokolády!

Díky vám všem. Michael Svoboda

Období

Statistiky

  • 110 fotek
  • 0 se líbí

Nastavení

Nahlásit album
Reklama

Pokračujte v prohlížení

Jestli se vám album líbí…

Přihlásit se na Rajče Prohlédnout znovu
Spustit prezentaci Zastavit
TIPZměny uložíte také pokračováním na další fotku či video a zrušíte je klávesou ESC.
Přidejte do popisu štítky (např. #svatba #cestování) a fotku či video tak objeví více lidí.
2013-10-01 ZŠ Vídeňská vlétla naplno do světa postižených lidí!
Komentáře Přidat