2013-08-01 DÚ Hlinky Brno navštívil na začátku srpna Centrum Kociánka

Název

2013-08-01 DÚ Hlinky Brno navštívil na začátku srpna Centrum Kociánka

Popis

Místo: Centrum Kociánka, Brno

Letní tour projektu BRNO A JIŽNÍ MORAVA BEZ HRANIC, jehož pořadatelem je VUT v Brně, pokračovala samozřejmě i na počátku druhé poloviny prázdnin. 1. srpna 2013 se v Centru Kociánka Brno setkali žáci diagnostického ústavu Hlinky Brno s dětmi s různým postižením.

Součástí dne nebylo jen ono faktické setkání, nýbrž prohlídka celého areálu a praktická ukázka hipoterapie a animoterapie. Pro žáky z diagnostického ústavu Hlinky Brno byla připravena projížďka na koni přímo z nájezdové rampy, odkud se do sedla dostávají lidé na vozíku. Koně ovšem zdaleka nebyly jedinými zvířecími společníky v rámci parného dopoledne. Po areálu se spolu s námi promenádovali kozenky a všemu přihlížela rozsáhlá místní zvířecí rodinka,

Kamarádi z diagnostického ústavu Hlinky se nebáli ani přiložit ruku k dílu a pomoci. To když se s vervou a odhodláním vrhli do zametání výběhu pro zvířata. A by v tom nebyli úplně sami, pomohli jim i naši nejmenší postižení broučci.

Během dopoledne se žáci vystřídali také na mechanickém vozíku. Díky tomu mohly daleko lépe a přesněji pochopit, jak se asi cítí a jakým způsobem se člověk na vozíku dokáže pohybovat.

Na závěr se všichni dali ještě do malého soupeření. Hru boccia jsme zkrátka vynechat nemohli, ostatně jako předání medailí a čokolád všem zúčastněným. Ani s žáky z brněnských Hlinek se dozajista nevidíme o tomto létu naposled. Těším se, až se zase brzy potkáme!

Díky vám všem. Michael Svoboda

Období

Statistiky

  • 102 fotek
  • 0 se líbí

Nastavení

Nahlásit album
Reklama

Pokračujte v prohlížení

Jestli se vám album líbí…

Přihlásit se na Rajče Prohlédnout znovu
Spustit prezentaci Zastavit
TIPZměny uložíte také pokračováním na další fotku či video a zrušíte je klávesou ESC.
Přidejte do popisu štítky (např. #svatba #cestování) a fotku či video tak objeví více lidí.
2013-08-01 DÚ Hlinky Brno navštívil na začátku srpna Centrum Kociánka
Komentáře Přidat