2013-05-09 Připravili jsme program pro žáky ZŠ Přemyslovo náměstí v Brně

Název

2013-05-09 Připravili jsme program pro žáky ZŠ Přemyslovo náměstí v Brně

Popis

Místo: Centrum Kociánka, Brno

Po dni volna zaplněným státním svátkem, vyplnil projekt BRNO A JIŽNÍ MORAVA BEZ HRANIC, jehož pořadatelem je VUT v Brně svůj dopolední prostor opět přivítáním dětí z některé ze základních škol. Tentokráte se jednalo, podobně jako v posledním případě o žáky z Přemyslova náměstí.

Voda tekoucí u krásně vybudovaného rybníčku nás znovu přitáhla na zdejší klidné místo, které se nachází hned na kraji areálu. Vládne zde božský klid a pohoda, který ruší jen jedoucí auta za postavenou zdí. Chvíli jsme poseděli, ve stínu altánku a pak si to namířili do kopečka k zvířecímu pavilonu.

Tam se žáci, spolu s jejich vyučujícími ze Základní školy na Přemyslově náměstí dozvěděli spoustu zajímavých informací. Zejména o tom, jak zvíře pomáhá postiženým lidem. Informace předávala žákům přímo paní ošetřovatelka, jenž se denně se svými kolegy o zvířecí obyvatele stará.

Vždy na konec tohoto bloku, využijeme možnosti svést některé děti přímo na koni. Jízda Centrem Kociánka z pohledu z výšky je přeci jen trošku jiná, než když jde člověk pěšky.Na koně nasedají žáci z nájezdové rampy určené vozíčkářům. Proto využíváme rovněž mechanický vozík, z něhož si žáci za pomoci Michaela a ošetřovatelů přesednou.

Jakmile jsme skončili na hipoterapii, by čas na malou přestávku. Po ní následoval přesun do terapeutických dílen přímo za postiženými přáteli. Vždy zde panuje báječná atmosféra, při vzájemném poznávání se a povídání si o všem co momentálně zrovna běží světem.

Před obědem jsme si zahráli ještě naši oblíbenou hru s mnoha míčky tří barev. Ano, hádáte správně byla to boccia. Sportovní zápolení dopadlo pro všechny dobře. Nejen, že nedošlo k žádnému zranění či nesportovnímu chování. Naopak, všichni ukázali úctu a respekt k sobě i svým novým přátelům. Tak nejen sportu zdar a zase příště!

Díky vám všem. Michael Svoboda

Období

Statistiky

  • 198 fotek
  • 0 se líbí

Nastavení

Nahlásit album
Reklama

Pokračujte v prohlížení

Jestli se vám album líbí…

Přihlásit se na Rajče Prohlédnout znovu
Spustit prezentaci Zastavit
TIPZměny uložíte také pokračováním na další fotku či video a zrušíte je klávesou ESC.
Přidejte do popisu štítky (např. #svatba #cestování) a fotku či video tak objeví více lidí.
2013-05-09 Připravili jsme program pro žáky ZŠ Přemyslovo náměstí v Brně
Komentáře Přidat