2013-04-19 Návštěva Centra Kociánka s vůní nejen bramborových placek a žáky ZŠ Merhautova

Název

2013-04-19 Návštěva Centra Kociánka s vůní nejen bramborových placek a žáky ZŠ Merhautova

Popis

Místo. Centrum Kociánka, Brno

Hned na úvod setkání, které proběhlo v pátek 19. dubna 2013 s šesťáky a sedmáky Základní školy Merhautova v Centru Kociánka v Brně, pod kuratelou projektu BRNO A JIŽNÍ MORAVA BEZ HRANIC, jehož pořadatelem je VUT v Brně jsme si po úvodní debatě na přivítanou, ukázali jak se hraje boccia. Nikoliv však klasicky rukama, nýbrž za pomoci rampy a helmy, kterou používají vyznavači této hry, jimž zdraví nedovolí používat horní končetiny.

Pak jsme se již vydali poznávat Centrum Kociánka v celé jeho kráse. Vybudovaný rybník byl pro žáky ze ZŠ Merhautova první venkovní zastávkou. Přes přibývající kapky deště, jsme pokračovali dál směrem k hipoterapii, kde je projekt BRNO A JIŽNÍ MORAVA BEZ HRANIC velmi častým hostem. Žáci se jako vždy dozvěděli velice zajímavé informace přímo z praxe od paní ošetřovatelky Martiny. Aby nezůstalo jen u slov, přešli jsme přímo do akce. Žáci si sedli na vozíček, kterým přejeli na rampu a odtud se za přítomnosti a pomoci svých kamarádů vyskytli až v sedle, odkud je nejkrásnější výhled na onen svět.

Další zajímavou činností, do niž se žáci z "Merhautky" z vervou pustili, byla výroba bramborových placek, jenž se v ten den pekly v areálu hipoterapie. Na povedených pochutinách si také náležitě pošmákli. Krom toho jsme ve stájích, které se na pžechodnou dobu proměnili v originální kinosál zhlédli několik pohádek. Venkovu zase byla ojedinělá možnost zkusit si vymodelovat výrobek z keramiky.

Dobře nasycení a bohatší o krásné výrobky, jsme dali vale království zvířat a šinuli si to do terapeutických dílen. Naši postižení přátelé již na nás netrpělivě čekali. V naplněné místnosti bylo živo. Debatní kroužek nebral konce.

Jak vše začalo, tak také vše skončilo. Hrála se boccia. Zápasový mač, při němž panovala výborná nálada, sehráli žáci Merhautovy Základní školy proti kamarádům z terapeutických dílen.

Čokolády a medaile se našly pro všechny soutěžící. Příští týden budeme muset opět doplnit zásoby, protože nás čekají další krásná setkání. Těším se!

Díky vám všem. Michael Svoboda

Období

Statistiky

  • 464 fotek
  • 0 se líbí

Nastavení

Nahlásit album
Reklama
Reklama

Pokračujte v prohlížení

Jestli se vám album líbí…

Přihlásit se na Rajče Prohlédnout znovu
Spustit prezentaci Zastavit
TIPZměny uložíte také pokračováním na další fotku či video a zrušíte je klávesou ESC.
Přidejte do popisu štítky (např. #svatba #cestování) a fotku či video tak objeví více lidí.
2013-04-19 Návštěva Centra Kociánka s vůní nejen bramborových placek a žáky ZŠ Merhautova
Komentáře Přidat