2013-03-05 Slunce prozářilo setkání na ZŠ Pastviny Brno

Název

2013-03-05 Slunce prozářilo setkání na ZŠ Pastviny Brno

Popis

ZŠ Pastviny, Brno

Sluníčko prosakovalo přes okna a dávalo tak jasně najevo, že jaro nezadržitelně klepe na dveře. Spolu s žáry slunce vstoupila do útrob Základní školy Pastviny v Brně Komíně i sehraná trojice, jmenující se Michael Martin a Simča. Projekt BRNO A JIŽNÍ MORAVA BEZ HRANIC, jehož pořadatelem je VUT v Brně si dal v úterý 5. Března neformální "rande" se sedmáky místní základní školy.

Potkali jsme zde některé známé tváře, mezi nimiž se našlo i spousta nových. Všem dohromady jsme ale sdělili naše srdečné pozdravení a vřelé díky za předem strávené chvíle. Nu a pak se již řečnické role zhostili Simča s Martinem. Otevřeně dokázali žákům Základní školy Pastviny v Brně říct, co bylo příčinou toho, že se nedokážou pohybovat stejně tak dobře, jako zdraví lidé. Speciálním hostem setkání pak byla paní vychovatelka centra Kociánka paní Petra. Ta se vrátila doslova na místo, činu, protože si právě na této škole plnila základní povinnou docházku. Její každodenní prací je starat se a pomáhat postiženým lidem. Mohla se tak s žáky rozdělit o dojmy a pocity, které jí tato práce přináší.

Pomoci ale můžeme úplně všichni. Jen je třeba si takových věcí všímat nebo jak se říká, být ve správný čas na správném místě. Jak oslovit postiženého člověka na ulici, dokázal s grácií a bravurou předvést jeden s žáků Základní školy na Pastvinách, jenž s námi absolvoval již předchozí setkání.

Výborně šla rovněž práce s mechanickým vozíkem. Ten děti ve skupinkách nejdříve minimalizovaly do takové podoby, aby se vešel třeba do dopravního prostředku. Stejně účinně a hlavně rychle jej pak sestavily na zpět.

Malý prostor sliboval o to větší náboj při hře boccia. Roli hrál doslova každičký milimetr, šťouch či dotek. Jenže na velikost medaile ani počet dílků tabulky čokolády to vliv nemělo. Každý dostal po právu všeho dostatek.

Nejcennější je ale to, co nelze sníst ani se toho dotknout. Jsou to pozitivní zážitky a dojmy z dnešní sešlosti nás všech.

Díky vám všem. Michael Svoboda

Období

Statistiky

  • 362 fotek
  • 0 se líbí

Nastavení

Nahlásit album
Reklama

Pokračujte v prohlížení

Jestli se vám album líbí…

Přihlásit se na Rajče Prohlédnout znovu
Spustit prezentaci Zastavit
TIPZměny uložíte také pokračováním na další fotku či video a zrušíte je klávesou ESC.
Přidejte do popisu štítky (např. #svatba #cestování) a fotku či video tak objeví více lidí.
2013-03-05 Slunce prozářilo setkání na ZŠ Pastviny Brno
Komentáře Přidat