2013-02-08 Ideální den před začátkem jarních prázdnin na ZŠ Merhautova v Brně

Název

2013-02-08 Ideální den před začátkem jarních prázdnin na ZŠ Merhautova v Brně

Popis

Místo: ZŠ Merhautova, Brno

Obrovská záplava věcí se odehrávala těsně před vypuknutím jarních prázdnin na Základní škole Merhautova, kde znovu zapůsobila energie síla v podobě trojzubce. V pátek 8. února se na Základní škole Merhautova uskutečnila v pořadí čtvrtá cesta VÍTÁMVÁS CUPu v rámci tohoto školního roku, za významné účasti projektu BRNO A JIŽNÍ MORAVA BEZ HRANIC, jehož pořadatelem je VUT v Brně a Střední školy F. D. Roosevelta pro tělesně postižené, sídlící v Brně Králově Poli.

A ještě na někoho jsme v tomto výčtu zapomněli. Krom žáků z Merhautky potažmo Rooseveltky byli nedílnou součástí dopolední show ještě futsalisté špičkového Českého klubu Tango Brno. Nechyběl kouč Marián Berky, futsalový reprezentant a účastník Mistrovství světa v Thajsku Michal Seidler a nadějný mládežnický reprezentant Jaroslav Slavík.

Všichni společně byli svědky nádherného slavnostního zahájení. Při něm odšpuntoval zátku plnou zábavy náš postižený kamarád Mário, jenž se spontánně vrhnul se svou novou kamarádkou z Merhautky do víru tance. Tanec střídal zpěv, když Michael chopil do rukou svou elektronickou kytaru. Opakovací píseň Vzhůůůru Brno se stala znovu velkým hitem.

Následoval přesun k hracím stolům. Puky svištěly o sto šest, branky padaly, vteřiny rozhodovaly, ovšem po každém duelu si každý s každým potřásl pravicí. A bylo úplně jedno, zda je někdo vozíčkář, sportovec či žák druhého stupně základní školy.

Jenže Stiga nebyla jediná, jenž okupovala palubovku na Základní škole Merhautova. Děti si vyzkoušeli jízdu na vozíku slalomovým štafetovým způsobem. Navázali jsme tak na předchozí perfektní setkání na Základní škole Merhautova, kdy jsme se snažili nahlédnout do světa postižených lidí trošku jiným okem. Medaile a čokoládová opojení přišlo znovu na paškál.

I když vyučování neprobíhalo standardním způsobem, naučili jsme se jak vypadá takzvané "Brazilské kolečko," což je taktická varianta hry ve futsalu, která je známá nyní na dvou místech a to v Brazílii na slavné pláži Copacabana a na Základní škole Merhautova v Brně. Stihli jsme i krátký exhibiční střed ve futsale.

Zkrátka nebylo toho málo spíše mnoho. Užili jsme si to náramně!Jméno Lukáše Vítámváse opěr ožilo a spolu s ním my všichni!

Díky vám všem. Michael Svoboda

Období

Statistiky

  • 726 fotek
  • 0 se líbí

Nastavení

Nahlásit album
Reklama
Reklama

Pokračujte v prohlížení

Jestli se vám album líbí…

Přihlásit se na Rajče Prohlédnout znovu
Spustit prezentaci Zastavit
TIPZměny uložíte také pokračováním na další fotku či video a zrušíte je klávesou ESC.
Přidejte do popisu štítky (např. #svatba #cestování) a fotku či video tak objeví více lidí.
2013-02-08 Ideální den před začátkem jarních prázdnin na ZŠ Merhautova v Brně
Komentáře Přidat