2013-01-04 Rodina funguje naplno

Název

2013-01-04 Rodina funguje naplno

Popis

Místo: KAJOT ARENA Brno

Rok 2013 začal pro projekt BRNO A JIŽNÍ MORAVA BEZ HRANIC, jehož pořadatelem je VUT v Brně v pátek 4. ledna 2013 před zápasem a potom v naplněném brněnském hokejovém svatostánku. Spolu s Michaelem a dalšími 7 200 páry očí zde sledovaly výhru Komety nad Vítkovicemi 3 : 2 po prodloužení také děti z dětských domovů Tišnov a Boskovice.

Byly to právě postižené děti, děti z dětských domovů, diagnostických ústavů a dalších center, jenž také pomohly Kometě vyhrabat se z její největší krize po postupu do nejvyšší soutěže na přelomu let 2009/ 2010.Tyto děti pravidelně více jak měsíc pomáhaly hráčům kupříkladu přímo v kabině nebo při tréninku a po zápasech. Děti vždy na hráče doslova vletěly a skočily jim kolem ramen, v kabině se tancovalo, povídalo a všichni dohromady si společně pomáhali. Byla to velká kombinace emocí a upřímnosti, která společně se změnami v tréninku a třeba také pravidelnými turnaji v bocci přímo v kabině zapříčinilo vzestup Komety. Všichni společně věřili v obrat krizové situace, který nakonec nastal. Od té doby se zrodila úzká spolupráce, mezi projektem BRNO A JIŽNÍ MORAVA BEZ HRANIC a legendou jménem Kometa Brno.

Děti z více jak čtyřiceti subjektů, s nimiž je projekt svázán pupeční šňůrou, však nemají účast na hokejovém utkání "zadarmo." Naopak si vše musí zasloužit a odpracovat. A to třeba tím, že pomáhají postiženému člověku, vymyslí pro ně nějaký zábavný program či pomohou uklidit zvířecím kamarádům jejich obydlí. Srdce Komety však provázelo všech 215 akcí a setkání projektu v roce 2012 pro děti a mladé lidi z více než sto subjektů z celé Jižní Moravy.

V pátek tedy do modrých sedaček zasedli děti z dětského domova Tišnov a Boskovice. Tento krásný zážitek si také mimo jiné sami vysoutěžily na jedné z 215 akcí loňského roku - Setkání bez hranic - plavecké show. Zde partneři akce věnovali řadu zážitkových cen, v případě Komety se jednalo právě o návštěvu extraligového duelu, která postupně čekala nebo ještě čeká všechny zúčastněné z řad postižených dětí, dětí z dětských domovů, diagnostických ústavů a dalších center.

Páteční setkání bylo důležité také proto, že fanoušci Komety vybraly právě pro tyto děti velkou várku pastelek, voskovek, barviček a dalších potřeb při vánoční sbírce. Děti z dětského domova Tišnov a Boskovice si tak mohly odvést svoji část, která jim po sbírce náležela. Budou následovat postižené děti z Kociánky, DD Vranov, DD Strážnice, DD Vídeňská/Jílova, DD Hodonín u Kunštátu a mnoho dalších.

Nejen díky tomu a výhře Komety, jsme si vše skvěle užili a odstartovali nový rok tak, jak se patří. Všichni se sejdeme již brzy na tradiční akci hokejové Komety, sladké Dortiádě.

Díky vám všem. Michael Svoboda

Období

Statistiky

  • 271 fotek
  • 0 se líbí

Nastavení

Nahlásit album
V májové AKCI nyní máte fotoknihy s 25% a větší vyvolané fotky, vč. všech plakátů s 27% slevou. Neváhejte slevy využít. A nově nemusíte zadávat žádný kód. Slevu na produkty v akci získáte automaticky. Akce platí do 5. 5. 2024
Získat slevu
Reklama

Pokračujte v prohlížení

Jestli se vám album líbí…

Přihlásit se na Rajče Prohlédnout znovu
Spustit prezentaci Zastavit
TIPZměny uložíte také pokračováním na další fotku či video a zrušíte je klávesou ESC.
Přidejte do popisu štítky (např. #svatba #cestování) a fotku či video tak objeví více lidí.
2013-01-04 Rodina funguje naplno
Komentáře Přidat