2012-12-18 Poslední 215 akce roku projektu BRNO A JIŽNÍ MORAVA BEZ HRANIC proběhla na ZŠ Sekaninova

Název

2012-12-18 Poslední 215 akce roku projektu BRNO A JIŽNÍ MORAVA BEZ HRANIC proběhla na ZŠ Sekaninova

Popis

Místo: ZŠ praktická Sekaninova Brno

Dohromady 215 akcí a setkání uspořádal v tomto kalendářním roce projekt BRNO A JIŽNÍ MORAVA BEZ HRANIC, jenž je zastoupen VUT v Brně. Ta úplně poslední akce roku 2012 proběhla 18. prosince na Základní škole praktické Sekaninova v Brně Husovicích.

Kromě projektu BRNO A JIŽNNÍ MORAVA BEZ HRANIC, praktické školy Sekaninova, se na všem podílela ještě Střední škola F. D. Roosevelta pro tělesně postižené. Ti všichni se daly do kupy, aby společně uspořádali třetí letošní VÍTÁMVÁS CUP na cestách.

Memoriál studenta školy Lukáše Vítámváse nabídl kromě hlavního bodu v podobě turnaje ve stolním Stiga hokeji, ve kterém se proti sobě utkali žáci základní školy praktické Sekaninova, tělesně postižení borci z "Rooseveltky" a fotbalisté Zbrojovky Brno i další pestrý program.

Vánoční atmosféru dokonale naladily koledy jako Tichá noc či Nesem vám noviny, které si spolu s dětmi zazpíval Michael v doprovodu kytary. Velký zájem mezi dětmi skýtal slalom na mechanickém vozíku mezi kužely. V praxi si tak měli možnost vyzkoušet, do jaké míry je obtížné se pro postiženého člověka na tomto vozidle s dvěma velkými a malými koly pohybovat. Všichni dojeli s úspěchem do cíle. Zde byly za odměnu dekorováni medailí a obdařeni tabulkou voňavé čokolády.

Děti, pokud zrovna nestály u hracího stolu s šesti táhly, měli možnost dokázat své dovednosti i u hlavičkované s vozíčkářem Tomášem. Ten dokáže jako lachtan hlavičkovat. Žáci Základní školy Sekaninova se mu vždy snažili co nejlépe nadhodit fotbalovou merunu tak, aby dokázal mnohdy nezbedný balón vrátit hlavičkou házejícímu kamarádovi.

Na úplný závěr připravil Michael na Tomáše ještě malou lest. To když si musel zapamatovat alespoň tři náhodně vybraná jména žáků ZŠ Sekaninova, na něž Michael náhodně ukázal. z celkových asi pětadvaceti, jenž se Tomášovi během minuty představili. Tomáš měl možnost celkem pěti pokusů, při kterých byly připuštěny dvě chyby. V případě, že by Tomáš chyboval vícekrát, musel za "trest" udělat deset kliků. A jelikož se Tomáš spletl ve třech případech, musel svůj "hřích" splatit deseti kliky. Sám v tom ovšem zdaleka nezůstal. Přidali se k němu totiž všichni kamarádi ze "Sekaninky," kteří v tom Tomáše nechtěli nechat samotného.

I o tomhle je projekt BRNO A JIŽNÍ MORAVA BEZ HRANIC. Byl to náročný a přitom překrásný rok. Tahle poslední 215 akce to jen potvrdila.

Díky vám všem. Michael Svoboda

Období

Statistiky

  • 868 fotek
  • 0 se líbí

Nastavení

Nahlásit album
Reklama
Reklama

Pokračujte v prohlížení

Jestli se vám album líbí…

Přihlásit se na Rajče Prohlédnout znovu
Spustit prezentaci Zastavit
TIPZměny uložíte také pokračováním na další fotku či video a zrušíte je klávesou ESC.
Přidejte do popisu štítky (např. #svatba #cestování) a fotku či video tak objeví více lidí.
2012-12-18 Poslední 215 akce roku projektu BRNO A JIŽNÍ MORAVA BEZ HRANIC proběhla na ZŠ Sekaninova
Komentáře Přidat