2012-10-30 6. ročník SETKÁNÍ BEZ HRANIC 2012 - plavecké show

Název

2012-10-30 6. ročník SETKÁNÍ BEZ HRANIC 2012 - plavecké show

Popis

Místo: Aquapark Brno Kohoutovice

SETKÁNÍ BEZ HRANIC 2012 - PLAVECKÁ SHOW PRO DĚTI Z DĚTSKÝCH DOMOVŮ, HANDICAPOVANÉ I ZDRAVÉ DĚTI A DOSPĚLÉ

projekt zaštiťují Bc. Roman Onderka, MBA, primátor statutárního města Brna
JUDr. Michal Hašek, hejtman Jihomoravského kraje
projekt podporuje prof. Ing. Karel Rais, CSc., MBA, dr. h. c., rektor VUT v Brně

30. října 2012 se v Aquaparku v Kohoutovicích v Brně konal 6. ročník tradičního sportovního a společenského setkání velké rodiny 150 dětí z dětských domovů, handicapovaných dětí a téměř 100 dospělých z řad vrcholových sportovců, politiků, policistů, hasičů, záchranářů, partnerů atd.
Akce se zúčastnily společně děti z dětského domova Strážnice, Dagmar, Jemnice, Znojmo, Hodonín, Vranov, Vídeňská, Uherské Hradiště, Boskovice, Rovečné, Telč a jejich postižení kamarádi z Kociánky Brno a SŠ F.D. Roosevelta pro tělesně postižené v Brně. Děti z dětských domovů a postižené děti se také díky projektu BRNO A JIŽNÍ MORAVA BEZ HRANIC moc dobře znají, společně pracují a pomáhají druhým při 180 akcích a setkáních v průběhu kalendářního roku a hlavně si fandí a věří si.

Při slavnostním zahájení měly všechny děti z dětských domovů i naši postižení kamarádi připraven uvítací pokřik, který navázal na představení desítek dospělých – zástupců partnerů, kteří přišli děti podpořit. Skvělé taneční vystoupení postižených žáků SŠ FDR Brno a bubenické vystoupení postižených dětí z Kociánky Brno – to byla velká radost. Po celý den se také o tyto děti staraly, bavili se s nimi a soutěžili žáci z Biskupského gymnázia v Brně. Žáci z tohoto gymnázia se stali atache jednotlivých týmů.

Potom všichni účastníci vytvořili 13 týmů dětí z dětských domovů, handicapovaných dětí a dospělých a týmy společně soutěžily nejen v plaveckých disciplínách jednotlivců a štafet, ale hlavně při 3 sportovních i vědomostních hrách v bazéně i mimo bazén.

Štafetu 4 x 25m na lehátkách a klasickou plaveckou štafetu 4x25 metrů volný způsob vyhrály děti z dětského domova Znojmo časem 1:34,10 sec. 1:24,30 sec.

Speciální soutěž, u které se nejvíce dali dohromady děti s dospělými, byla bezesporu hra zvaná Tajenka. Podstata hry spočívala ve vylovení míčků různé barvy z vody, které měli na starosti dva členové týmu. Všichni ostatní, tedy děti a dospělí, čekali na břehu a po odevzdání vyloveného míčku mohli otevřít otázky příslušné barvy a vrhnout se do luštění tajenky. Bouřlivou atmosféru střídalo usilovné přemýšlení. Bylo zajímavé sledovat, jakou taktiku děti a dospělí společně zvolili. V této hře nakonec zvítězil dětský domov Uherské Hradiště, který jako první vyluštil motto akce. „Štěstí přibývá, když se o něj rozdělíš“

Na závěr tohoto Setkání bez hranic plavali dospělí štafetu 4x50 metrů volný způsob. Tím také za děti bojovali o velmi hodnotné ceny – možnost návštěvy dětí z dětských domovů a postižených dětí právě u těchto dospěláků-partnerů.
Toto je velmi důležitá součást celého projektu – pravidelná a dlouhodobá práce s těmito dětmi. Děti si svojí výhry-návštěvy a společně strávených dnů u partnerů váží a těší se, protože se při této akci s námi dospělými setkávají v plavkách u bazénu a mají nás možnost poznat úplně jinak, než v běžném životě. A ať už je zkušenost těchto dětí s dospělými jakákoliv, je důležité, že po takovýchto setkáních dětí vědí, že je spousta dospělých, kterým na dětech z dětských domovů a handicapovaných dětech záleží, stojí za nimi a podporují je.

V letošním roce věnovali zážitkové ceny:
HC Kometa Brno – všem zúčastněným návštěvu na domácím extraligovém hokejovém utkání HC Kometa Brno
Automotodrom Brno – DD Vranov, DD Telč
KŘ policie JMK – DD Jemnice, DD Uherské Hradiště
HZS JMK – DD Znojmo, DD Boskovice
MP Brno – DD Strážnice, DD Rovečné
Institut dopravní výchovy AČR Vyškov – DD Hodonín, DD Dagmar
ZOO Brno – Kociánka Brno, DD Vídeňská
Míčánek motosport – SŠ FD Roosevelta pro tělesně postižené
VZP - DD Vídeňská

Pořadatelem byl společně projekt BRNO A JIŽNÍ MORAVA BEZ HRANIC zastoupen VUT v Brně a DĚTSKÝ DOMOV DAGMAR ve spolupráci s AGENTUROU ENTITY PRODUCTION s.r.o., AQUAPARKEM KOHOUTOVICE, BISKUPSKÝM GYMNÁZIEM BRNO a SK KOCIÁNKA BRNO.

Týmy dospělých, které celý den s dětmi soutěžily a plavaly štafetu 4x50 m nebo tuto akci podpořili:
Statutární město Brno, Jihomoravský kraj, VUT v Brně, RWE, 3S.cz, Probin, VZP,
T-MAPY, HC Kometa Brno, KŘ Policie JMK, Městská policie Brno, Hasičský záchranný sbor JMK, Institut dopravní výchovy Armády ČR Vyškov, Automotodrom Brno, Autonova Brno, Delikomat, FC Zbrojovka Brno,, agentura Entity, Biskupské gymnázium Brno, Ústav Kociánka Brno, SK Kociánka Brno, SŠ F.D.Roosvelta pro tělesně postižené, KPSP Kometa Brno, ZOO Brno, Míčánek motorsport, základní a střední škola JMK a další.

Děkujeme celé rodině tohoto projektu za další nádhernou společnou akci.

Období

Statistiky

  • 967 fotek
  • 0 se líbí

Nastavení

Nahlásit album
Slevy 25 % platí na všechny dárky z fotek. Vytvořte si z vašich fotek snadno fotoknihu, plakát, fotky na zeď a další fotoprodukty. Sleva platí po zadání kódu: Vajicka
S kódem: Vajicka Akce platí do 14. 4. 2024
Zjistit více
Reklama
Reklama

Pokračujte v prohlížení

Jestli se vám album líbí…

Přihlásit se na Rajče Prohlédnout znovu
Spustit prezentaci Zastavit
TIPZměny uložíte také pokračováním na další fotku či video a zrušíte je klávesou ESC.
Přidejte do popisu štítky (např. #svatba #cestování) a fotku či video tak objeví více lidí.
2012-10-30 6. ročník SETKÁNÍ BEZ HRANIC 2012 - plavecké show
Komentáře Přidat