2012-10-24 1 setkání projektu BRNO A JIŽNÍ MORAVA BEZ HRANIC s žáky ŽŠ a MŠ Brno, Náměstí 28. října

Název

2012-10-24 1 setkání projektu BRNO A JIŽNÍ MORAVA BEZ HRANIC s žáky ŽŠ a MŠ Brno, Náměstí 28. října

Popis

Místo: ŽŠ a MŠ Brno, Náměstí 28. října

24. října se uskutečnilo první setkání žáků Základní školy ŽŠ a MŠ Brno, Náměstí 28. října ve společnosti Michaela, Martina a Simči. Jednalo se o žáky 2. stupně, z šestých a sedmých tříd. Nechyběli ani jejich skvělí vyučující. Celé dopolední setkání se odehrávalo ve sportovním sále přímo v prostorách školy.

Už při samotném příchodu jsem měl obrovskou radost. Loňští žáci páté třídy, kteří si plnili svou povinnou školní docházku na Základní škole praktické Stará Brno, s niž již delší čas velmi úzce spolupracujeme, za mnou ihned přiběhli a okamžitě mně šli na pomoc. Okamžitě se zapojili, pomohli se Simčou i s vozíčkem, taškou a dalšími věcmi. Vše dělali úplně automaticky. Pamatovali si jak přesně s vozíčkem pracovat. Vše neuvěřitelně zafungovalo. Byla to radost pohledět.

A teď již k samotnému setkání. Michael vždy neopomene poděkovat za vřelé přivítání a za možnost být s těmito lidmi. Debata se hned od počátku strhla k hokejové Kometě, kterou dnes žije doslova celé Brno. Proto Michael žákům prozradil, že to byly právě děti z dětských domovů, diagnostických ústavů a dalších center, jenž úspěšně nastartovali Kometu k cestě úspěšným výsledkům. Poté se s každým trojice Michael, Martin a Simča pozdravila podáním ruky a vzájemným představení se. Michael prozradil přesně, co je jeho smyslem respektive náplní práce. To stejné udělali také Martin se Simčou, kteří mimo jiné prozradili jaký je původ a jak konkrétně se projevuje jejich tělesné postižení. Povídali jsme ale nejen my, ale hlavně také žáci, jejichž škola má v názvu ukryt den, kdy vzniklo samostatné Československo. Vše probíhalo naplno a povídání bylo velice zajímavé.

Samozřejmě jsme jen neklábosili. Pustili jsme se rovněž do praktických ukázek jak pomoci postiženému člověku ze schodů a do schodů, jak vozík správně rozložit a hned jej zase složit nebo jak nejlépe oslovit postiženého člověka právě na vozíku. Do pléna padla také otázka, zda se někdo někdy posmíval nejen postiženému člověku, popřípadě svému kamarádovi ve třídě. Hráli jsme spoustu her, prokládaných pokřiky Vzhůru Brno, Brno, Kometa… Vše nám šlo perfektně.

Závěr těchto setkání tradičně patřil turnaji v bocci. Mezi žáky této školy a vyučujícími. Hádejte kdo vyhrál… Správně, všichni! Díky tomu padlo mnoho medailí a čokolád.

Chtěl bych z celého srdce poděkovat všem žákům, vyučujícím ŽŠ a MŠ Brno, Náměstí 28. října za skvělé přijetí. Jsem moc rád, že budeme v naší společně započaté práci pokračovat!

Díky vám všem. Michael Svoboda

Období

Statistiky

  • 148 fotek
  • 0 se líbí

Nastavení

Nahlásit album
Reklama

Pokračujte v prohlížení

Jestli se vám album líbí…

Přihlásit se na Rajče Prohlédnout znovu
Spustit prezentaci Zastavit
TIPZměny uložíte také pokračováním na další fotku či video a zrušíte je klávesou ESC.
Přidejte do popisu štítky (např. #svatba #cestování) a fotku či video tak objeví více lidí.
2012-10-24 1 setkání projektu BRNO A JIŽNÍ MORAVA BEZ HRANIC s žáky ŽŠ a MŠ Brno, Náměstí 28. října
Komentáře Přidat