2012-10-05 Také žáci 2. stupně ZŠ praktické Sekaninova Brno společně s námi

Název

2012-10-05 Také žáci 2. stupně ZŠ praktické Sekaninova Brno společně s námi

Popis

Místo: Kociánka Brno

Pátek 5. října 2012, jsme společně strávili skvělé dopoledne s žáky Základní školy praktické na ulici Sekaninova v Brně.

Celou skupinu žáků této školy uvítal na bráně Michael. Hezky zpříma se každému zahleděl do očí a podal si s nimi ruku. Většina dětí byla na tomto místě vůbec poprvé. Nejprve se všichni přesunuli k altánku sousedícího s rybníčkem a dali jsme řeč o tom, co nás vlastně čeká. Pověděli jsme si hromadu věcí o životě postižených lidí, čímž jsme navázali na minulé setkání.

Jak může zvíře pomoci postiženému člověku? Co je to hipoterapie? Co je to animoterapie? To je spousta otázek, na které děti dostaly během pátečního setkání odpovědi, doplněné o praktické ukázky. Poslouchání vody, zarážející se kupříkladu o kamen, poslouchání zpěvu ptáků, to je další moc důležitá součást naší společné práce.

Borovice na hřišti Pod Borovicí již musí držet dvě velká lana. Dokonce již lehce nadzvedává hřiště. Díky tomu si děti jistě budou pamatovat, jak vypadá borovice a také to, že stromy mají obrovskou sílu.Na elektrickém vozíku za námi rovněž přijela naše postižená kamarádka Martínka, která s námi společně objímala kořeny stromů. Děti si s ní mohly také popovídat. Ukázala dětem i to, jak přesně funguje elektrický vozík, což bylo moc dobře. Po objímání stromů, jsme se vrhli do ráje zvířat - kozének a koníků a dalších zvířecích obyvatelů Kociánky. Šli jsme na pokec s pětiměsíčním prasátkem Toníkem, s úctou jsme se chovali k
deseti a půlletému prasečímu bardovi Hubertovi, který se přeci jen bojí, protože je slepý. Všichni jsme se zastavili, měli čas si popovídat.

Pomohli jsme také našim postiženým kamarádům vozíčkářům, protože nejel výtah. Čtyři silní kluci proto s nesly vozíčky a s Michaelem Mariku na vozíku. Pak jsme si mohli v tělocvičně sednout a s kamarády z terapeutických dílen pořádně poklábosit. Na programu byl turnaj v bocci o medaile a čokolády. Čokolády byly oříškové a dětem chutnali jedna báseň.

Jsme domluvení ze Základní školou Sekaninova, že půjdeme dál po naší cestě. Moc vám za vše děkujeme!

Díky vám všem. Michael Svoboda

Období

Statistiky

  • 260 fotek
  • 0 se líbí

Nastavení

Nahlásit album
Reklama

Pokračujte v prohlížení

Jestli se vám album líbí…

Přihlásit se na Rajče Prohlédnout znovu
Spustit prezentaci Zastavit
TIPZměny uložíte také pokračováním na další fotku či video a zrušíte je klávesou ESC.
Přidejte do popisu štítky (např. #svatba #cestování) a fotku či video tak objeví více lidí.
2012-10-05 Také žáci 2. stupně ZŠ praktické Sekaninova Brno společně s námi
Komentáře Přidat