2012-10-03 O takováto setkání je obrovský zájem

Název

2012-10-03 O takováto setkání je obrovský zájem

Popis

Místo: Kociánka Brno

S velkým nasazením a láskou se věnujeme spoustě nových dětí, které poznávají postupně život našich postižených kamarádů. A zároveň zjišťují jak mohou pomoci druhým. Proto se teď důkladně věnujeme základním školám praktickým. Jednou takovou je i ŽŠ a MŠ Brno, Náměstí 28. října. Tentokrát na návštěvu areálu Kociánky přišli ve středu 3. října žáci 4. A, 4. B a 5. A.

Této škole se velmi důkladně věnujeme. Mám z toho obrovskou radost. Dnes přišlo o deset dětí více, protože jejich mladší spolužáci, jenž už podobnou prohlídku absolvovali, prostě a jednoduše vše pořádně rozkřikli. Moc si toho vážíme! Na úvod toho všeho proběhl tradiční rituál. Michael si s každým potřásl pravačkou na důkaz přivítání.

Dnes tedy docela velká armáda žáků doslova vplula do tajů terapie zvířat, kdy právě zvířata pomáhají v léčbě postiženým dětem. Potom jsme již poznávali svět zvířat v praxi. Vždycky nás vítají kačeny dole u rybníčku a nejinak tomu bylo i nyní. Bylo rovněž zajímavé poslouchání vody, děti měly spoustu skvělých nápadů, bylo vidět, že umí dobře poslouchat. Všichni se dnes naučili perfektně poznat borovici. To proto, že místem na Kociánce, kde se všichni nejraději scházejí je hřiště Pod Borovicí. Když jsme se věnovali objímání stromů, proběhl okolo nás koník Matýsek. Ten nás zavedl až na samotnou hipoterapii. Minule se prasátko Hubert trošičku bálo, proto jsme dnes chodili kolem tohoto 10,5letého čuníka po špičkách. Bylo neuvěřitelné, s jakou úctou se ke zvířátkům děti chovaly, aby neměla strach. Postupně si děti mohly všechny obyvatele zvířecího areálu pohladit. To všechno je vždy spojeno s praktickými věcmi ze života postižených lidí, z ulice nebo přímo ze třídy. Proč se neposmívat svému kamarádovi ve třídě, to je jedno z důležitých témat našeho povídání si.

Středeční turnaj v bocci - obrovská paráda a radost. Nejprve zpívali žáci ŽŠ a MŠ Brno, Náměstí 28. října jejich nádhernou romskou píseň svým přátelům z terapeutických dílen. Následně jsme se všichni důkladně představili. Turnaj vyhráli všichni. Medaile i čokolády letěly jedna za druhou ke svým novým majitelům jako zasloužená odměna.

Tu si dnes zasloužili všichni, protože také tyto děti pomáhaly svým kamarádům z Kociánky Brno naprosto přirozeně, protože se všechno již naučily.

Díky vám všem. Michael Svoboda

Období

Statistiky

  • 486 fotek
  • 0 se líbí

Nastavení

Nahlásit album
V májové AKCI nyní máte fotoknihy s 25% a větší vyvolané fotky, vč. všech plakátů s 27% slevou. Neváhejte slevy využít. A nově nemusíte zadávat žádný kód. Slevu na produkty v akci získáte automaticky. Akce platí do 5. 5. 2024
Získat slevu
Reklama
Reklama

Pokračujte v prohlížení

Jestli se vám album líbí…

Přihlásit se na Rajče Prohlédnout znovu
Spustit prezentaci Zastavit
TIPZměny uložíte také pokračováním na další fotku či video a zrušíte je klávesou ESC.
Přidejte do popisu štítky (např. #svatba #cestování) a fotku či video tak objeví více lidí.
2012-10-03 O takováto setkání je obrovský zájem
Komentáře Přidat