2012-09-26 Příprava na expedici Apalucha - Praděd proběhla famózně

Název

2012-09-26 Příprava na expedici Apalucha - Praděd proběhla famózně

Popis

Místo: Kociánka Brno

Středa 26. září 2012 patřila druhému setkání žáků skupiny diagnostického ústavu Veslařská a dětem a dospělým s různým postižením. Tentokrát v areálu Kociánky Brno.

Žáci z diagnostického ústavu ve Veslařské ulici umí už nejen složit respektive rozložit vozík, pomoci postiženému člověku ze schodů a do schodů nebo do auta z auta a postarat se o něj, ale hlavně jdou do toho srdcem a my jim věříme.

Michael přivítal své nové kamarády na bráně areálu Kociánky. Poté již byl na pořadu dne bohatý program. Nejprve jsme se vydali k rybníčku, pořádně si popovídat, protože dnešní setkání, bylo zároveň přípravou na naší expedici Apalucha - Praděd. Společnost Čebus totiž již potřetí věnovala projektu BRNO A JIŽNÍ MRAVA BEZ HRANIC, jehož pořadatelem je VUT v Brně, možnost autobusového zájezdu, kamkoliv po naší krásné vlasti. Dali jsme proto hlavy dohromady a vymysleli jsme, že vyrazíme na Praděd. Dohodli jsme se, že vezmeme naše postižené kamarády, vozíčkáře i naše malé broučky a pojedeme na místo, kam by se možná jen tak nedostali. Minule jsme byli na Macoše, jeli jsme v Punkevní jeskyni, navštívili Frenštát pod Radhošťem a také následující výlet si chceme náležitě užít.

Dnešní setkání tak bylo zároveň generálkou, na úterý 2. října, kdy nám pomůžou a budou s námi jako jedna rodina také žáci z diagnostického ústavu Veslařská Brno. Z dnešního dostaveníčka mám obrovskou radost. Nejen že jsme zabrousili do světa postižených lidí, terapie zvířat, konkrétné kozének, koní, čuníků a mnoha dalších zvířat. Hlavně jsme ale měli šanci pořádně se s kamarádit s části dětí z terapeutických dílen, jen pojedou na daleký výlet společně s námi. Žáci z Veslařské se o své přátele starají s velkou úctou a láskou. A musím říct, že je to vzájemné. Do toho na nás vlítne osm nejmenších postižených kamarádů. Bude to zkrátka luxusní expedice. Michael již koupil dva velké Lovecké salámy, které posvátně zakrojíme a sníme na hoře Praděd. Zahrajeme si i bocciu a máme připraveno spoustu překvapení. Bocciu jsme si zahráli také dnes. Upřímně už ani nevím, kdo vyhrál, ale to není podstatné. Čokolády, medaile byly pro vítěze i poražené.

Přesně o tomhle tom to je. Dnes jsme se znovu od sebe naučili spoustu drobných věcí, která nás spojili. Na náš výstup spojený s expedicí Apalucha - Praděd jsme připravení. Rodina funguje.

Díky vám všem. Michael Svoboda.

Období

Statistiky

  • 329 fotek
  • 0 se líbí

Nastavení

Nahlásit album
Reklama

Pokračujte v prohlížení

Jestli se vám album líbí…

Přihlásit se na Rajče Prohlédnout znovu
Spustit prezentaci Zastavit
TIPZměny uložíte také pokračováním na další fotku či video a zrušíte je klávesou ESC.
Přidejte do popisu štítky (např. #svatba #cestování) a fotku či video tak objeví více lidí.
2012-09-26 Příprava na expedici Apalucha - Praděd proběhla famózně
Komentáře Přidat