2012-09-24 Vracíme se na místo činu - nová skupina žáků výchovného střediska na Veslařské ulici

Název

2012-09-24 Vracíme se na místo činu - nová skupina žáků výchovného střediska na Veslařské ulici

Popis

Místo: DÚ pro mládež, středisko výchovné péče Brno - Veslařská

Doslova a do písmene návrat na místo činu, v sestavě Michael, Martin a Simča přineslo v pondělí 24. září skvělé setkání s žáky střediska výchovné péče na Veslařské ulici v Brně. To byl start s další novou skupinou po prázdninách.

Při prvním setkání máme příležitost se s novými žáky seznámit a vtáhnout je do života neřkuli do světa našich postižených kamarádů a dění celého našeho projektu. Nejprve jsme společně poklábosili. Hned od začátku bylo vidět, že jsme si vzájemně sedli. Smáli jsme se při vzpomínkách nad spoustou příhod. Přitom jsme všem ukázali, jak složit či rozložit vozík. Kromě toho byly k vidění praktické ukázky jak pomoci vozíčkáři ze schodů a do schodů, jak správě oslovit člověka na vozíku, který je třeba na ulici. A spoustu dalších praktických věcí.

Co je důležité, tohle všechno má návaznost na další setkání, jenž proběhne v pondělí 1. října přímo v centru našich postižených kamarádů, na Kociánce v Brně. Žáci z Veslařské tak budou moci v praxi prožít vše, co se během zářijového pondělí naučili. Čekat je bude například prohlídka hipoterapie a spousta dalších věcí ze života postižených lidí. Ale hlavně se tradičně stanou trenéry našich malých postižených dětí. V pondělí totiž čeká tréninková jednotka na několik skupin těchto malých broučků. Budoucí "trenéři" z Veslařské tak mají za úkol vymyslet pro ně trénink a starat se o své "svěřence" se vším všudy. Bude velká legrace i psychický záběr, protože naše malé děti jsou hyperaktivní a to je skvělé.

Na závěr pondělní příjemné sešlosti proběhl skvělý turnaj v bocci. Utkali se v něm holky proti klukům o medaile čokolády. Potom nám naši kamarádi pomohli se Simčou a s vozíčkem ze schodů. Přesně to co se naučili, si tak mohli okamžitě názorně vyzkoušet. Následně ještě pomohli s přesunem Simči do auta a naložením vozíku do auta. Na závěr smršti nových věcí, si mohli ještě prohlédnout Martinovo auto přizpůsobené na ruční ovládání. Byla to velká příležitost pro nás pro všechny! Těšíme se na pondělí!

Díky vám všem. Michael Svoboda

Období

Statistiky

  • 112 fotek
  • 0 se líbí

Nastavení

Nahlásit album
Reklama

Pokračujte v prohlížení

Jestli se vám album líbí…

Přihlásit se na Rajče Prohlédnout znovu
Spustit prezentaci Zastavit
TIPZměny uložíte také pokračováním na další fotku či video a zrušíte je klávesou ESC.
Přidejte do popisu štítky (např. #svatba #cestování) a fotku či video tak objeví více lidí.
2012-09-24 Vracíme se na místo činu - nová skupina žáků výchovného střediska na Veslařské ulici
Komentáře Přidat