2012-09-16 DD Dagmar a DD Vranov společně s Kociánkou Brno a HC Kometou Brno

Název

2012-09-16 DD Dagmar a DD Vranov společně s Kociánkou Brno a HC Kometou Brno

Popis

Místo: Kociánka Brno, KAJOT ARENA Brno

Smršť pravidelných setkání dětí z dětských domovů a dětí s různým postižením pokračovala 16. září 2012 prvním setkáním dětí z DD Vranov na Kociánce v Brně.

Přivítali je naši nejmenší postižení kamarádi, kteří byli právě za Vranováky o prázdninách na fantastickém setkání. A tak jsme po příjezdu na sebe všichni naskákali. Naši malý postižení kamarádi se stali našimi průvodci po areálu na Kociánce, kde žijí a vyrůstají. Nejprve jsme šli k rybníčku a povídali si cestou obrovskou spoustu nových věcí, poslouchali jsme jak teče voda a přitom zpívají ptáci, skončili jsme na hipoterapii a terapii se zvířátky, kde naši kluci důkladně seznámili Vranováky se všemi kozenkami, koníky, želvami, papoušky a dalším zvířectvem. Byla u toho velká legrace, dozvěděli jsme se spoustu informací ze života zvířat a terapie postižených lidí.

Následně jsme se šli pořádně vyřádit na houpačky. Váleli jsme sudy, pomáhali jsme postiženým dětem chodit bez vozíku, kočkovali jsme se - no prostě všechno to, co potřebujeme v životě dělat. Na závěr proběhl velký turnaj v bocci. Vyhrál tentokrát DD Vranov. Ale čokolády, medaile a kartičky komeťáků dostali stejně všichni.

Potom pokračoval setkáním s kamarády z DD Dagmar a společnou návštěvou hokejového utkání Kometa Brno - Rytíři Kladno. Pokračuje tak tradice a skvělá spolupráce s našimi přáteli z HC Kometa Brno. Libor Zábranský se před třemi lety domluvil s Michaelem Svobodou, podali si ruce a od té doby děti z dětských domovů, děti a dospělý s různým postižením a různých center, kteří si toto odpracovali před třemi roky, když bojovali v kabině Komeťáků a hlavně jim věřili. Hlavně si to vše odpracovávají při 200 setkáních za rok a při denní činnosti, při niž si navzájem pomáhají a pracují. Zápas jsme si všichni výborně užili a hlavně Kometa vyhrála, což je skvělý start do sezóny.

No prostě a jednoduše v Brně a na Jižní Moravě to žije! Díky tomu, že jsme všichni spojili své síly. Velké poděkování patří DD, Kometě Brno, Kociánce Brno, Policii KŘ Policie JMK a spoustě dalších přátel a partnerům. Generálními partnery projektu BRNO A JIŽNÍ MORAVA BEZ HRANIC, jehož pořadalem je VUT v Brně, jsou město Brno, Jihomoravský kraj, 3S.cz, s.r.o., a RWE. děkujeme všem partnerům - více na www.cesa.vutbr.cz/brnobezhranic.

Díky vám všem. Michael Svoboda

Období

Statistiky

  • 130 fotek
  • 0 se líbí

Nastavení

Nahlásit album
Reklama

Pokračujte v prohlížení

Jestli se vám album líbí…

Přihlásit se na Rajče Prohlédnout znovu
Spustit prezentaci Zastavit
TIPZměny uložíte také pokračováním na další fotku či video a zrušíte je klávesou ESC.
Přidejte do popisu štítky (např. #svatba #cestování) a fotku či video tak objeví více lidí.
2012-09-16 DD Dagmar a DD Vranov společně s Kociánkou Brno a HC Kometou Brno
Komentáře Přidat