2012-08-24 Prázdninová Tour 2012 pokračovala v DD Strážnice a na Kometě Brno

Název

2012-08-24 Prázdninová Tour 2012 pokračovala v DD Strážnice a na Kometě Brno

Popis

Místo: DD Strážnice, KAJOT ARENA Brno

Prázdninová tour našich postižených kamarádů a dětí z dětských domovů, pokračovala 24. Srpna 2012 návštěvou postižených dětí v dětském domově ve Strážnici.

Také zde se spousta dětí díky projektu BRNO A JIŽNÍ MORAVA BEZ HRANIC, jehož pořadatelem je VUT v Brně, moc dobře zná. A tak nás všichni čekali s otevřenou náručí. Po velkém přivítání přišlo první překvapení. Přišli za námi naši přátelé policisté z KŘ Policie JMK.

A tak jak bývá zvykem, všichni jsme si společně sedli, představili se a řekli si co je nového. Zahráli jsme hru jménem boccia. Velkou tradicí našich pravidelných návštěv v dětském domově ve Strážnici, je také to, že Michael vždycky a pravidelně hází všichni do bazénu. Takže jsem si to odbyl hned na začátku. Voda byla perfektní a děti z toho měli obrovskou radost. Pak jsme se šli všichni podívat na nového Passata, se kterým policisté přijeli. Chceme moc poděkovat skvělým policistům z KŘ Policie JMK za to, že jsou s námi. Dokážou nenásilnou formou pomoci dětem v řadě věcí. Například v tom, aby na sebe dávali děti pozor v souvislosti s začátkem školního roku při bezpečnosti v dopravě.

Po skvělém obědě jsme vyrazili do nádherného parku ve Strážnici. V loňském roce jsme zde byli na nádherné akci "Pohádkový les". Tentokrát s námi šli hlavně starší kluci a klučina na vozíku, který se tu loni naučil hrát fotbal. Letos jsme jej opět sundali z vozíku a společně se vyřádili. Kopali jsme do balonu, hráli fotbal, hráli si. Byli jsme se rovněž podívat na nádherném zámku ve Strážnici. Další postižený klučina se tu naučil jezdit na velkém kole a to díky svému kamarádovi z dětského domova Strážnice. No prostě vzájemně jsme se o sebe starali, pomáhali si a pracovali a přesně o tom to je.

Nechtělo se nám domů, ale museli jsme a také chtěli, protože nás čekala společná návštěva na hokejovém zápase HC Kometa Brno vs. Lulea. Pro děti je tohle obrovská motivace. Děti mají tyhle utkání vždy zdarma, proto velké díky patří hokejovému klubu Kometa Brno.

Dnešní den byl klasickým příkladem toho, jak na Jižní Moravě funguje velká rodina. Policisté z KŘ JMK, HC Kometa Brno, děti s různým postižením, děti z dětských domovů a velká hromada nás dospěláků. Společně dokážeme pracovat a pomáhat, dělat ty nejobyčejnější a právě proto nejdůležitější věci.

Tak díky vám všem. Michael Svoboda

Období

Statistiky

  • 244 fotek
  • 0 se líbí

Nastavení

Nahlásit album
Slevy 25 % platí na všechny dárky z fotek. Vytvořte si z vašich fotek snadno fotoknihu, plakát, fotky na zeď a další fotoprodukty. Sleva platí po zadání kódu: Vajicka
S kódem: Vajicka Akce platí do 14. 4. 2024
Zjistit více
Reklama

Pokračujte v prohlížení

Jestli se vám album líbí…

Přihlásit se na Rajče Prohlédnout znovu
Spustit prezentaci Zastavit
TIPZměny uložíte také pokračováním na další fotku či video a zrušíte je klávesou ESC.
Přidejte do popisu štítky (např. #svatba #cestování) a fotku či video tak objeví více lidí.
2012-08-24 Prázdninová Tour 2012 pokračovala v DD Strážnice a na Kometě Brno
Komentáře Přidat