2012-06-04 Žáci střediska výchovné péče Veslařská Brno, trénovali naše nejmenší postižené kamarády

Název

2012-06-04 Žáci střediska výchovné péče Veslařská Brno, trénovali naše nejmenší postižené kamarády

Popis

Místo: Kociánka Brno

Pokračování společné cesty se žáky střediska výchovné péče z Veslařské ulice, pokračovalo 4.6. 2012 speciálním setkáním na Kociánce v Brně.

Nejprve nám kluci pomohli rozdělit dárečky, které nám věnoval Globus Brno a povezeme jako dárečky do dětských domovů na Jižní Moravě. Část z toho půjde právě také na Kociánku v Brně.

Potom jsme si sedli a pořádně podebatovali o programu, který jsme společně připravili. V tento den se totiž žáci z Veslařské stali na malou chvíli zodpovědnými dospěláky - trenéry našich nejmenších postižených kamarádů z Kociánky. Nejprve však za námi přijeli na vozíčcích o něco starší kamarádi. Nejprve jsme se představili, popovídali si a všechno to, co jsme si říkali na předchozích setkáních najednou viděli v reálu a všechno jim do sebe zapadalo.

Následoval společný fotbalový trénink. V jeho průběhu se rozletěli dveře od tělocvičny a vlítla na nás naše speciální "rychlá rota" - naši nejmenší postižení kamarádi. Všichni jsme se navzájem seznámili a představili se. Rozdělili jsme se. Každý trenér měl na starosti jedno dítě.

Trénink začal nástupem, rozcvičením, rozklusáním. Rozklusání máme také speciální. Hrajeme hru nazvanou chyť si svého trenéra a ulechtej ho. Pro děti je to obrovská motivace, dokážou lítat neuvěřitelným způsobem. A potom už začínáme plazením se vpřed, lifting, skipping, rovinky, obrovská spousta cvičení, jenž zvládali trenéři s dětmi naprosto skvěle. Pak nás čekal asi tři čtvrtě hodiny trvající fotbal. Hrajeme vždy se dvěma nafukovacími balóny. Hrajeme na všechny branky, na všechny strany a hlavně bojujeme úplně na plno. Pořádně se přitom vyblbneme a vybijeme.

Následoval sprint přes celou tělocvičnu o Michaelův pohár. Tuto soutěž jsme vymysleli a budeme jí vyhlašovat na konci června.

Hoši z Veslařské, dostali jste od nás další šanci. Věříme, že jste do toho šli čestně a přímo. Držíme vám palce.

Díky vám všem. Michael Svoboda.

Období

Statistiky

  • 234 fotek
  • 0 se líbí

Nastavení

Nahlásit album
Reklama

Pokračujte v prohlížení

Jestli se vám album líbí…

Přihlásit se na Rajče Prohlédnout znovu
Spustit prezentaci Zastavit
TIPZměny uložíte také pokračováním na další fotku či video a zrušíte je klávesou ESC.
Přidejte do popisu štítky (např. #svatba #cestování) a fotku či video tak objeví více lidí.
2012-06-04 Žáci střediska výchovné péče Veslařská Brno, trénovali naše nejmenší postižené kamarády
Komentáře Přidat