2012-05-30 Purkyňka 2. část

Název

2012-05-30 Purkyňka 2. část

Popis

Místo Kociánka Brno

Druhá skupina více jak 50 mladých dívek a 3 chlapců, studentů Střední školy integrované Purkyňova v Brně, kteří studují právě obor Sociální a správní činnost, přišla společně s námi na svojí první cestu na Kociánku v Brně.

Žádná exkurze, žádné podívání se po areálu, ale pouze praktické věci, jenž fungují na ulici nebo v životě našich postižených kamarádů. Položili jsme si základní otázky: Jsem připraven pomoci postiženému člověku nebo kamarádovi, kterému by se stal vážný úraz? Jsem připraven na to, že pokud někomu ubližuju, šikanuju ho, posmívám se mu, musím nést následky za to, že si pak může kvůli tomu ublížit? Řekli jsme si také, že pokud chce někdo pracovat s postiženými lidmi, týranými lidmi, je potřeba jim umět naslouchat, protože v důsledku je to o tom, zda se za ně dokážete v danou chvíli postavit, být velmi tvrdí a riskovat. Nikdo vás za to nepochválí, protože to nikomu říkat nebudete. Přesně o tomto je práce skvělých vychovatelů, učitelů a dalších lidí, kteří se starají v řadě dětských domovů, středisek, ústavů jako třeba na Kociánce v Brně. Toto je naše radina.

Po začátku našeho setkání jsme se již řítili parkem na Kociánce. Objímat stromy, nakoukli jsme také na hipoterapii. Zde jsme pomohli uklidit stáje a obdivovali jsme kozenky Lejlu, Shejlu a Dejlu, čuníky Huberta a Jůlinku a zbytek objemného zvěřince.

Pečovatelka Martinka nám se svými přáteli, skvěle vysvětlila v praxi přínos animoterapie a hipoterapie pro postižené děti. Následně jsme se v terapeutických dílnách rozdělili na dvě skupinky, kde projevovali velký zájem o práci s našimi postiženými přáteli.

Na konec se uskutečnil velký smrtíci turnaj v bocci pod třemi 250 let starými stromy. Turnaj, do něhož se zapojilo okolo sedmdesáti zdravých a postižených žáků, byl bonbónkem na závěr.

Hodně jsme se toho od sebe naučili, poslechli si a domluvili se na pokračování naší společné cesty.

Díky vám všem. Michael Svoboda.

Období

Statistiky

  • 286 fotek
  • 0 se líbí

Fototechnika

Nikon COOLPIX S8100

Nastavení

Nahlásit album
Slevy 25 % platí na všechny dárky z fotek. Vytvořte si z vašich fotek snadno fotoknihu, plakát, fotky na zeď a další fotoprodukty. Sleva platí po zadání kódu: Vajicka
S kódem: Vajicka Akce platí do 14. 4. 2024
Zjistit více
Reklama

Pokračujte v prohlížení

Jestli se vám album líbí…

Přihlásit se na Rajče Prohlédnout znovu
Spustit prezentaci Zastavit
TIPZměny uložíte také pokračováním na další fotku či video a zrušíte je klávesou ESC.
Přidejte do popisu štítky (např. #svatba #cestování) a fotku či video tak objeví více lidí.
2012-05-30 Purkyňka 2. část
Komentáře Přidat