2012-04-20 Společná akce s KŘ Policie JMK

Název

2012-04-20 Společná akce s KŘ Policie JMK

Popis

Místo: Ostopovice
Téměř každý den spolupracuje projekt BRNO A JIŽNÍ MORAVA BEZ HRANIC, jehož pořadatelem je VUT v Brně, s policisty z KŘ Policie JMK. Dokážeme společně pomoct dětem, které to potřebují a také a to je nejdůležitější, dlouhodobě a pravidelně s dětmi pracovat a pomáhat druhým. Policisté kromě své práce chodí s námi na společné tréninky se zdravými i postiženými dětmi, pomáhají při spoustě setkání a hlavně jsou společně s námi a s dětmi, které třeba neměli v životě štěstí na dobrou rodinu, nebo nemají dobrou zkušenost s Policiíí.
25.4.2012 odpoledne začala v Ostopovicích u Brna cyklistická sezóna. Děti ze ZŠ i MŠ Ostopovice společně s rodiči vyjeli do ulic. Každý měl kolo, koloběžku a ti nejmenší odrážedla všeho druhu, ale na co nikdo nezapomněl byla reflexní vesta. Na začátek měli ti nejmenší připravenou módní přehlídku reflexních doplňků, kde si s policisty vysvětlili, jak důležité je být vidět v silničním provozu. Poté následovala vyjížďka za doprovodu policistů ze Speciální pořádkové jednotky na kolech v barvách policie a dopravních policistů, do které se zapojili i rodiče.
Po ukončení vyjížďky se děti rozběhly na stanoviště, kde plnily úkoly. Vyplňování dopravních testů, běh proti radaru, ošetření zraněného, správné přecházení přes přechod pro chodce, jízda zručnosti či jízda mezi kužely na invalidním vozíku, to byla stanoviště, kterými návštěvníci cyklojízdy museli projít.
V 16.00 hodin přišli na řadu dobrovolní hasiči ze Střelic, kteří dětem a rodičům předvedli, co se stane, když se do rozpáleného oleje přilije voda. Ukázka se všem tolik líbila, že ji museli hasiči opakovat třikrát.
Poté se šlo opět na stanoviště. Na každém stanovišti dostávali soutěžící razítka a na konci akce si odnesli malé dárky. Děti velmi upoutala i jízda na invalidním vozíku, na kterém přijela mistryně republiky v hodu oštěpem Simona Kazdová s Martinem Poláškem, který byl mistr České republiky v jízdě na 100 metrů na invalidním vozíku a nyní je trenér dětí na Kociánce. Tak díky vám všem. Michael Svoboda

Období

Statistiky

  • 14 fotek
  • 0 se líbí

Nastavení

Nahlásit album
Reklama

Pokračujte v prohlížení

Jestli se vám album líbí…

Přihlásit se na Rajče Prohlédnout znovu
Spustit prezentaci Zastavit
TIPZměny uložíte také pokračováním na další fotku či video a zrušíte je klávesou ESC.
Přidejte do popisu štítky (např. #svatba #cestování) a fotku či video tak objeví více lidí.
2012-04-20 Společná akce s KŘ Policie JMK
Komentáře Přidat