2012-04-16 Pokračujeme na 1. stupni ZŠ praktické Stará Brno

Název

2012-04-16 Pokračujeme na 1. stupni ZŠ praktické Stará Brno

Popis

Místo: ZŠ praktické Stará Brno
Před necelými 14 dny jsme začali úplně od začátku cestu s žáky ZŠ praktické na ulici Stará v Brně - byly to děti z přípravky a z 1. třídy. Už přivítání na chodbách je tady vždy skvělé, každé setkání startuje Michael, Martin a Simča podáním ruky se všemi dětmi i vyučujícími. 16.4.2012 jsme pokračovali na této škole s žáky 2. a 3. tříd. Vždy na začátku otázka: Jste připraveni pomoct svému kamarádovi, kdyby to potřeboval. Lavina povídání a praktických věcí ze života nejen postižených lidí, ale také těchto dětí, do toho Kometa Brno a všichni se učímě a naplno křičíme Vzhůru Brno a Co to říkáte. Děti mají obrovskou spoustu otázek a hodně dobrých nápadů.
Proč se nemáme posmívat nejen postiženým kamarádům, ale úplně stejně také svým kamarádům ve třídě. No upřímně, děti do toho šly úplně po hlavě, a tak si žáci také prakticky vyzkoušeli, jak pomoct postiženému člověku na vozíku třeba ze schodů a do schodů, jak složit a rozložit vozík, jak rozlišit různé druhy postižení, jak správně pomoct postiženému člověku v řadě životních situací, ale hlavně, jestli jsme připraveni pomoct svému kamarádovi, který by byl postižený, nebo následkem úrazu k postižení došlo.
Děti jsou neuvěřitelně vnímavé a také plné energie, a tak pravidelně podle dětí střídáme tempo i věci, které poznáváme. A tak povídáme také, jaké to bylo a je v kabině Komety, jak je důležité, aby se hráči k sobě chovali čestně a pomáhali si a měli rádi svého trenéra. Učitel ve škole je totiž často také trenér.
Očekávaný turnaj v boccii na závěr, a potom trenéři - paní učitelky dávají společně s námi spoustu medailí a čokolád. Vždy je nejdůležitější to, co se nedá zachytit do těchto zpráv, ta energie a naslouchání, které vzájemně funguje. Dnes byl trošku dramatický odchod ze školy, na Bratislavské byla nahlášena bomba, a tak jsem nabral Martina na vozíček i se všemi věcmi (naštěstí jsme byli lehčí o spoustu medailí a čokolád, které jsme dali dětem) a jeli jsme přes Francouzskou - Bratislavskou až na Cejl. Díky vám všem, ve středu jsme tady zase. Michael Svoboda

Období

Statistiky

  • 117 fotek
  • 0 se líbí

Fototechnika

Nikon COOLPIX S8100

Nastavení

Nahlásit album
Reklama

Pokračujte v prohlížení

Jestli se vám album líbí…

Přihlásit se na Rajče Prohlédnout znovu
Spustit prezentaci Zastavit
TIPZměny uložíte také pokračováním na další fotku či video a zrušíte je klávesou ESC.
Přidejte do popisu štítky (např. #svatba #cestování) a fotku či video tak objeví více lidí.
2012-04-16 Pokračujeme na 1. stupni ZŠ praktické Stará Brno
Komentáře Přidat