2012-01-24 Druhé setkání s žáky a vychovateli Diagn. ústavu pro mládež, středisko výchovné péče

Název

2012-01-24 Druhé setkání s žáky a vychovateli Diagn. ústavu pro mládež, středisko výchovné péče

Popis

Místo: Kociánka Brno
Druhé setkání Michaela, Martina a Simči a žáků Diagnostického ústavu pro mládež, středisko výchovné péče Brno - Veslařská, proběhlo 24.1.2012 v areálu Kociánky Brno. Od začátku, kdy výpravu přivítal Michael, to byla paráda a radost. Vzájemně jsme se o sobě spoustu věcí dozvěděli, začali jsme posvátnou cestou nádherným areálem, až jsme přišli k výběhu pro koníky. Koník Bálinka měl zrovna ranní jízdy a povedlo se to, že si naši kamarádi z Veslařské mohli nejen koníka pořádně pohladit a obejmout ho, ale sami jezdili, na vlastní kůži vyzkoušeli, co je to hypoterapie, hodně jsme si povídali s paní vychovatelkou, která se o koníky stará, zkoušeli jsme při jízdě spoustu dovedností. Děti mohli koníka i krmit, a tak padli jejich svačiny - Bálinka si pochutnala. Potom jsme šli do zvířecího světa, kde na nás čekaly další koníci Lešek a Matýsek, prasátka Jůlinka a Hubert, kozénky atd. Povídali jsme si s paní vychovatelkou - terapeutkou Martinou a přitom jsme byli pořád se zvířaty. Bylo to krásně a domluvili jsme se, že za svezení a péči, donesou žáci DÚ nějaké dobroty pro zvířátka - starý chleba, ovoce atd.
Program pokračoval v terapeutických dílnách - další radost, kluci i holky z DU byli společně s našimi postiženými kamarády a skvěle se naučili pracovat na tkalcovském stavu a utkali koberec, vyšívali jsme ornamenty a předli dečky. Dostali jsme také od paní vychovatelky Evy dečky na památku, které dělali postižení kamarádi.
Na závěr program v posilovně plný shybů, kliků a zkoušení posilování, byla legrace a v tělocvičně turnaj v boccii, který suverénně vyhrála Veslařská. Na úplný závěr medaile, čokolády a příslib, že se brzo uvidíme a žáci DÚ, jako poděkování, připraví velkou koláž a obrázek. Díky vám všem. Michael Svoboda

Období

Statistiky

  • 99 fotek
  • 0 se líbí

Fototechnika

Nikon COOLPIX S8100

Nastavení

Nahlásit album
Reklama

Pokračujte v prohlížení

Jestli se vám album líbí…

Přihlásit se na Rajče Prohlédnout znovu
Spustit prezentaci Zastavit
TIPZměny uložíte také pokračováním na další fotku či video a zrušíte je klávesou ESC.
Přidejte do popisu štítky (např. #svatba #cestování) a fotku či video tak objeví více lidí.
2012-01-24 Druhé setkání s žáky a vychovateli Diagn. ústavu pro mládež, středisko výchovné péče
Komentáře Přidat