2011-05-13 BRNO A JIŽNÍ MORAVA BEZ HRANIC

Název

2011-05-13 BRNO A JIŽNÍ MORAVA BEZ HRANIC

Popis

Místo: Brno stadion VUT v Brně Pod Palackého vrchem

13.5.2011 proběhl na stadionu VUT v Brně Pod Palackého vrchem velký společný, sportovní, zábavný a integrační den s názvem "BRNO A JIŽNÍ MORAVA BEZ HRANIC" pro více jak 400 dětí a dospělých s různým postižením, zdravé žáky základních a středních škol a děti z dětského domova. Děti, které se setkávají, společně pracují a pomáhají si v průběhu roku, vytvořily 18 kombinovaných týmů, v každém týmu bylo 6-7 našich postižených kamarádů a stejný počet zdravých. Děti v každém týmu soutěžily na celkem 18 stanovištích, které byly rozmístěny v celém prostoru stadionu. Na jednotlivých stanovištích byli rozhodčí a zároveň téměř 100 dobrovolníků ze škol. Rozsah disciplín byl velký, od slalomu na vozíku, lovení rybek, streetballu, střelby do branky fotbalovým míčem nebo florbalovou hokejkou až po vytváření nádherných dárků ubrouskovou metodou, kreslením nebo karaoke. Děti také hrály stigu hokej, házeli na plechovky nebo na stanovišti, které měla na starosti Policie ČR, naplno bojovaly s připraveným kvízem.
Na každém stanovišti děti v týmu získávaly body, celkový součet bodů ze všech stanovišť dal potom dohromady celkové pořadí. Dnešní den stejně jako při 80 setkáních, které v rámci tohoto projektu BRNO A JIŽNÍ MORAVA BEZ HRANIC pořádá VUT v Brně v průběhu celého roku, vyhráli všichni. A proto všichni účastníci, tak jak je zvykem, dostali mnoho medailí, pohárů, cen, sladkostí, fotbalových míčů, batohů atd. Ale to nejdůležitější je, tak jak jsou tyto děti zvyklé z průběhu roku, strávili společně den, bavily se a vzájemně si také hodně pomáhaly. Obrovské poděkování patří všem dospělákům - vychovatelům, učitelům, všem partnerům za obrovskou pomoc nejen při této akci, ale v průběhu celého roku.
Téměř 2 hodiny společně s dětmi byli také naši kamarádi, extraligoví hokejisté HC Kometa Brno. Prošli všechna stanoviště, sami soutěžili, ale děti je většinou porazily. Mezi našimi postiženými kamarády, dětmi z dětských domovů i žáky škol, je velmi silné přátelství a pouto s našimi hokejisty, protože také tyto děti, když bylo nejvíc potřeba, bojovaly za brněnské hokejisty, chodily za nimi do kabiny, tancovaly s nimi a věřili jim. Tyto děti jsou také pravidelně zvané na zápasy HC Kometa Brno za pomáhání druhým a za práci. Toto je skvělá spolupráce mezi Kometou a tímto projektem fantasticky funguje.
Na pořádání této akce spojilo své síly více jak 20 subjektů a to nejen VUT v Brně, ZŠ a SŠ, centra, která se věnují postiženým dětem a dětský domov, ale také PČR a řada partnerů.
Tato akce vyplývá a je výsledkem každodenní společné práce dětí a dospělých s různým postižením se zdravými žáky ZŠ, SŠ a VŠ, dětmi z dětského domova a dalších center a se spoustou nás – dospělých – vychovatelů, učitelů a také dospělých z řad statutárního města Brna, JMK, Policie ČR, partnerů, sportovních klubů atd.
Společně pracujeme a pomáháme druhým při konkrétních integračních setkáních a akcích, kdy se výše uvedené cílové skupiny přímo podílejí také na přípravě a cestě, která vede k těmto setkáním. Pořádáme téměř 80 společných setkání a akcí v průběhu kalendářního roku. Jsme jedna velká rodina, dokážeme si pomoct a věříme si. Tak díky vám všem nejen za dnešní den. Michael Svoboda

Pořadatelé akce: 12. ročník projektu BRNO A JIŽNÍ MORAVA BEZ HRANIC zastoupen VUT v Brně společně s Ústavem Kociánka Brno, SŠ F. D. Roosevelta pro tělesně postižené, Brno, SK Kociánkou Brno, agenturou Entity, Dětským domovem Tišnov, Biskupským gymnáziem Brno, ZŠ Arménskou Brno, ZŠ Jihomoravské náměstí Brno, SŠ pro tělesně postižené Gemini, ZŠ Novolíšeňská Brno, ZŠ Modřice, AK Olymp Brno a dalšími.

Období

Statistiky

  • 427 fotek
  • 0 se líbí

Nastavení

Nahlásit album
Reklama
Reklama

Pokračujte v prohlížení

Jestli se vám album líbí…

Přihlásit se na Rajče Prohlédnout znovu
Spustit prezentaci Zastavit
TIPZměny uložíte také pokračováním na další fotku či video a zrušíte je klávesou ESC.
Přidejte do popisu štítky (např. #svatba #cestování) a fotku či video tak objeví více lidí.
2011-05-13 BRNO A JIŽNÍ MORAVA BEZ HRANIC
Komentáře Přidat