2011-04-13 Postižené děti na ZŠ Pavlovská Brno

Název

2011-04-13 Postižené děti na ZŠ Pavlovská Brno

Popis

Místo: ZŠ Pavlovská Brno

V lednu tohoto roku navštívili žáci ZŠ Pavlovská Brno naše postižené kamarády na Kociánce Brno. Tito čtvrťáci už z tohoto sektání a hlavně společné cesty, kterou jsme dohromady prošli, umí složit a rozložit vozík, rozumí různých druhům a projevům postižení a umí a chtějí pomáhat.

A tak dnes 13.4.2011 navštívily postižené děti společně s Michaelem (projekt BRNO A JIŽNÍ MORAVA BEZ HRANIC, pořadatel VUT v Brně), Martinem a Simčou - trenéry ze SK Kociánky Brno, právě žáky 1. i 2. stupně ZŠ Pavlovská. A hned od začátku záči této školy uplatnili v praxi to, co se naučili. Pomohli nám při vystupování z auta včetně skládání vozíků a celý den se starali o naše postižené kamarády. Nejprve jsme navštívili děti ve spoustě tříd 1. stupně této ZŠ. Nádherné chodby ve škole jsou vyzdobeny mimochodem taky super nástěnkou s fotkama a vzpomínkou na setkání v lednu. Potom jsme se společně posilnili dobrotami při svačině a vzhůru do tělocvičny na perfekní společný sportovní a zábavný program.
Po přivítání panem ředitelem a paní zástupkyní nás čekalo překvapení. Přijeli za námi naši přátelé policisté Petra a Milan, kteří tyto děti znají z preventivních akcí PČR, při kterých s nimi skvěle pracují. Zase jsme spojili své síly. Paní učitelky připravii nejprve hry, kdy zdravé a postižené děti měli za úkol co nejrychleji přepravit do svých stanovišť víčka od PET lahví a potom z nich udělat ornament. Při další hře zase děti sbíraly klopničky a věšely je na sebe. Bylo to skvělé a všichni jsme se smáli. A pak to přišlo - velká odveta v boccii. Minule vyhráli žáci z Pavlovské. No byl to boj, v normální hrací době žáci z Pavlovské zase vyhráli, ale v play off vyhrály děti z Kociánky - no prostě byl to mazec, děti málem zbouraly tělocvičnu.
Spoustu medailí, čokolád, triček, kšiltovek a pamětních listin dostaly zdravé i postižené děti nejen za sportování, ale hlavně za pomáhání druhým. Díky vám všem. Michael Svoboda

Období

Statistiky

  • 125 fotek
  • 0 se líbí

Fototechnika

Olympus u7040,S7040

Nastavení

Nahlásit album
Reklama

Pokračujte v prohlížení

Jestli se vám album líbí…

Přihlásit se na Rajče Prohlédnout znovu
Spustit prezentaci Zastavit
TIPZměny uložíte také pokračováním na další fotku či video a zrušíte je klávesou ESC.
Přidejte do popisu štítky (např. #svatba #cestování) a fotku či video tak objeví více lidí.
2011-04-13 Postižené děti na ZŠ Pavlovská Brno
Komentáře Přidat