2011-03-21 Skvělá spolupráce pokračuje

Název

2011-03-21 Skvělá spolupráce pokračuje

Popis

Místo: ZŠ Gajdošova Brno

Naplno pokračovala 21.3.2011 další společnou akcí spolupráce projektu BRNO A JIŽNÍ MORAVA BEZ HRANIC, jehož pořadatelem je VUT v Brně a projektu Vítámvás cup na cestách, jehož pořadatelem je SŠ FD Roosevelta pro tělesně postižené. Tentokrát jsme navštívili ZŠ Gajdošova Brno a připravili jsme pro žáky a vyučující ze spousty tříd této ZŠ doslova smršť soutěžení, zábavy, ale také seznámení s životem našich postižených kamarádů.

VUT v Brně pořádalo setkání zdravých a postižených žáků a hráček BK Frisco Sika Brno Cheryl Ford (USA, dcera bývalého hvězdného hráče NBA Karla Malona), Jelana Škerovič (Černá Hora), Louice Halvarsson (Švédsko), Romana Stehlíková a Romana Hejdová (obě ČR). Chci velmi poděkovat trenérovi BK Frisco Sika Brno panu Janu Bobrovskému za dlouhodobou podporu těmto akcím a také všem hráčkám, které se tohoto setkání zúčastnili za kamarádský a akční přístup ke všem aktivitám, které společně se zdravými a postiženými žáky absolvovaly.
Vždy po příchodu každé třídy do tělocvičny nejprve Michael Svoboda společně s Martinem Poláškem a Tomášem Pětníkem naučili všechny přítomné děti, jak pomoct postiženému člověku, třeba správně složit a rozložit vozík, rozumět a umět rozlišit postižení, rozumět různým projevům a chování našich postižených kamarádů atd. Žáci si vše vyzkoušeli sami a měli o tyto nové zkušenosti velký zájem. Potom následoval tradiční závod ve slalomu na vozících, kde si zdravé děti ze 4.-9. tříd mohli vyzkoušet, jak náročné je jezdit na vozíku a ovládat jej. Tělocvična doslova bouřila při jednotlivých soubojích, rozdali jsme spoustu medailí, triček, kšiltovek, cen i pamětních listů, ale nejdůležitější bylo, že pro většinu přítomných bylo seznámení s postiženým člověkem a třeba vozíkem úplně novou zkušeností. Tato setkání jsou moc důležitá, protože zdraví a postižení jsou přirozeně spolu, dokáží si pomáhat a společně pracovat.

Tým SŠ FD Roosevelta Brno také tradičně skvěle připravil turnaj Vítámvás Cup na cestách ve stiga hokeji. 12 žáků ZŠ Gajdošova Brno, 7 SŠ FD Roosevelta a 5 hráček BK Frisco Sika Brno - to byla sestava tohoto turnaje. Nejprve se všichni utkali v základní části a potom nejlepší postoupili do finálového play-off. Velké poděkování patří celému týmu organizátorů nejen za obrovský kus práce, ale také za to, že můžeme takto společně fungovat.

Bylo skvělé sledovat žáky této ZŠ, když jim Tomáš, který je na vozíku, Martin o berlích a Michael, vysvětlovali a ukazovali, jak se projevují různé druhy postižení. Byli strašně zvědaví a soustředění, měli velkou chuť pomoct a vše se dozvědět. Věřím, že když se setkají s postiženým člověkem, budou mu nejen více rozumět, ale také mu dokážou a budou chtít pomoct a bude to pro ně normální. Tak díky vám všem. Michael Svoboda

Období

Statistiky

  • 188 fotek
  • 0 se líbí

Fototechnika

Panasonic DMC-TZ10

Nastavení

Nahlásit album
Reklama

Pokračujte v prohlížení

Jestli se vám album líbí…

Přihlásit se na Rajče Prohlédnout znovu
Spustit prezentaci Zastavit
TIPZměny uložíte také pokračováním na další fotku či video a zrušíte je klávesou ESC.
Přidejte do popisu štítky (např. #svatba #cestování) a fotku či video tak objeví více lidí.
2011-03-21 Skvělá spolupráce pokračuje
Komentáře Přidat