2010-11-30 Setkání na ZŠ Horácké náměstí Brno

Název

2010-11-30 Setkání na ZŠ Horácké náměstí Brno

Popis

Místo: ZŠ Horácké náměstí Brno

Projekt CZECH SPORTS FESTIVAL BRNA A JMK, jehož pořadatelem je VUT v Brně, projekt SŠ FD Roosevelta Vítámvás Cup na cestách a SK Kociánka Brno spojili své síly také ve školním roce 2010/2011 a společně pořádali další společnou integrační akci pro postižené a zdravé žáky tentokrát na Horáckém náměstí za účasti hráče Petera Sedmáka z klubu Basketball Brno. Nejprve Michael Svoboda, Martin Polášek, Michal Ptáček a Tomáš Pětník společně s tímto vynikajícím brněnským basketbalistou naučili všechny přítomné žáky, jak správně pomoct postiženému člověku na vozíku, jak vozík rozložit, složit atd. Potom následoval tradiční závod ve slalomu na vozících, kde si zdravé děti společně s Peterem i vyučujícícmi mohli vyzkoušet, jak náročné je jezdit na vozíku a ovládat jej. Tento program byl prokládán ukázkami tréninku basketbalu, které vedl Peter. Také s touto školou jsme byli domluveni, že na jednotlivé pasáže chodili postupně žáci vždy ze dvou až tří tříd dohromady tak, aby všichni mohli být zapojeni do našeho programu.

Tělocvična doslova bouřila při jednotlivých soubojích, rozdali jsme spoustu medailí a cen, ale nejdůležitější bylo, že pro většinu přítomných bylo seznámení s postiženým člověkem a třeba vozíkem úplně novou zkušeností. Tato setkání jsou moc důležitá, protože zdraví a postižení jsou přirozeně spolu, dokáží si pomáhat a společně pracovat. Děkujeme všem partnerům a přátelům našeho projektu za podporu. Michael Svoboda

Tým SŠ FD Roosevelta Brno skvěle připravil tradiční turnaj Vítámvás Cup na cestách ve stiga hokeji. 12 žáků ZŠ Horácké náměstí a 6 SŠ FD Roosevelta - to byla sestava tohoto turnaje. Nejprve se všichni utkali v základní části a potom nejlepší postoupili do finálového play-off. Velké poděkování patří celému týmu organizátorů nejen za obrovský kus práce, ale také za to, že můžeme takto společně fungovat.

Období

Statistiky

  • 116 fotek
  • 0 se líbí

Fototechnika

Olympus u7040,S7040

Nastavení

Nahlásit album
Reklama
Reklama

Pokračujte v prohlížení

Jestli se vám album líbí…

Přihlásit se na Rajče Prohlédnout znovu
Spustit prezentaci Zastavit
TIPZměny uložíte také pokračováním na další fotku či video a zrušíte je klávesou ESC.
Přidejte do popisu štítky (např. #svatba #cestování) a fotku či video tak objeví více lidí.
2010-11-30 Setkání na ZŠ Horácké náměstí Brno
Komentáře Přidat