2010-07-14 Setkání postižených dětí a dětí z DD Strážnice

Název

2010-07-14 Setkání postižených dětí a dětí z DD Strážnice

Popis

Místo: DD Strážnice

Pokračuje společné setkávání a sportování postižených a zdravých dětí a dětí z dětských domovů a diagnostických ústavů. Ve středu 14. července jsme s postiženými dětmi navštívili děti a tety v DD Strážnice. Bylo 35°C vedro a už v 10h, když jsme všichni společně seděli na zahradě a vzájemně se představovali, bylo jasné, že tyto děti se strašně rychle zkamarádí a strávíme společně skvělý den. A pak to začalo. Turnaj v boccii, koupání a dovádění v bazénu, mezi tím Michaela Svobodu všechny děti s policistkami Peťou Hrazdírovou a Andrejkou Procházkovou a Martinem a Simčou z Kociánky hodili do bazénu i v oblečení, děti připravily parádní taneční vystoupení atd.
Pro mě byl obrovský zážitek, když se děti z DD samy ujaly našich postižených kamarádů a celý den se o ně staraly takovým způsobem, že je nechtěly pustit domů. Děti si samy našly zábavu a činnost a prostě byly spolu se vším všudy. Taky nám děti upekly moc dobré buchty. My jsme jim zase přivezli medaile. Měli jsme možnost spoustu času věnovat povídání o životě a o důležitých věcech, co nás všechny baví nebo trápí. U toho jsme rozdělovali kartičky hráčů Komety atd. Je neuvěřitelné, kolik pozitivních a důležitých věcí dokáže přínést obyčejné setkání. Moc si vážím všech, kteří při tomto setkání byli. Na závěr nám tety z DD Strážnice, kterým patří obrovské poděkování za skvělou každodenní práci nebo spíš poslání, společně s dětmi ukázaly všechny patra a místnosti jednotlivých rodinek DD.
A protože se všichni celý den učili, jak správně zacházet s vozíkem, jak ho složit, jak vyjet do schodů a ze schodů a jak pomoct postiženému, tak kluci vytáhli všechny naše postižené kamarády s vozíky do všech pater, aby nikdo nezůstal dole a všichni jsme byli dohromady.
Díky vám všem, kteří tohle všechno podporujete a držíte všem palce. Další setkání s postiženými dětmi máme 25.8.2010 v Klokánku Brno, 24.8.2010 v DD Hodonín a potom ještě pojedeme do DD Vranov.

Období

Statistiky

  • 104 fotek
  • 3 se líbí

Fototechnika

Panasonic DMC-FZ7

Nastavení

Nahlásit album
Reklama
Reklama

Pokračujte v prohlížení

Jestli se vám album líbí…

Přihlásit se na Rajče Prohlédnout znovu
Spustit prezentaci Zastavit
TIPZměny uložíte také pokračováním na další fotku či video a zrušíte je klávesou ESC.
Přidejte do popisu štítky (např. #svatba #cestování) a fotku či video tak objeví více lidí.
2010-07-14 Setkání postižených dětí a dětí z DD Strážnice
Komentáře Přidat