2010-05-16 Velká cena Brna a JMK 2010 v atletice

Název

2010-05-16 Velká cena Brna a JMK 2010 v atletice

Popis

Místo: Stadion VUT v Brně Pod Palackého vrchem

Také zdraví atleti bojovali v Brně s výkony a počasím

V Brně se v neděli 16.5.2010 konal mezinárodní atletický mítink Velká cena Brna a JMK v atletice dospělých. Tento tradiční mítink, který je součástí projektu CZECH SPORTS FESTIVAL BRNA A JMK, se uskutečnil na stadionu VUT v Brně Pod Palackého vrchem. Záštitu převzal Bc. Roman Onderka, MBA, primátor statutárního města Brna, Mgr. Michal Hašek, hejtman JMK a za podpory prof. Ing. Karla Raise, CSc., MBA, rektora VUT v Brně.

Při slavnostním zahájení promluvil k účastníkům primátor statutárního města Brna Roman Onderka a popřál závodníkům hodně úspěchů na závodech i v nadcházející sezoně.

Závody byly pořádány ve spolupráci partnerů projektu. Významnou roli zde mělo špatné počasí, které snad za 30let na atletice nepamatujeme. Vítr, déšť a zima pouhých 7 stupňů. Pořadatelé a závodníci s nadlidským úsilím nakonec mítink uspořádali a odzávodili. Výrok dálkaře Štěpána Wagnera, který přišel podpořit v sobotu i postižené sportovce: „Mám zraněné koleno, kdyby závody nebyly v Brně, tak nezávodím, ale přece vás v tom nenechám. “

Odměnou bylo několik skvělých výkonů. Nejlepším výkonem dne byl vyhodnocen skok vysoký chorvatky Anny Šimič 1,85 metru. Ve skoku dalekém zvítězil český reprezentant Roman Novotný výkonem 7,77 metru před Milanem Pírkem 7,33 metru a Štěpánem Wagnerem 7,32 metru. Ve sprintu na 100 metrů předvedl chorvatský juniorský reprezentant Dario Horvat skvělý výkon 10,30 sec. V ženách předvedla Pavla Hřivnová 100 m za 12,10 sec. Na závěr předvedla česká reprezentantka v trojskoku Martina Šestáková výkon 13,06 metru.

Ani počasí nepokazilo náladu účastníkům sobotních i nedělních závodů. Skvělá vnitřní atmosféra pomohla dostat Brno do podvědomí všem sportovcům i význačným činovníkům ze zahraničí. Snad za vše hovoří hodnocení technického delegáta pana Johna Tannera z Anglie. Oba závody jste měli skvěle profesionálně zajištěny a uspořádány. Za špatné počasí nikdo nemůže. Proto všem chceme poděkovat za skvělý víkend. S heslem, které jsme převzali na hokejových zápasech Komety - Vzhůru Brno, se budeme společně těšit na další akce.

Obrovské poděkování a respekt tedy patří všem závodníkům a pořadatelům, že společně do této akce šli a předvedli jak se má bojovat.

Období

Statistiky

  • 67 fotek
  • 0 se líbí

Fototechnika

Panasonic DMC-FZ7

Nastavení

Nahlásit album
Slevy 25 % platí na všechny dárky z fotek. Vytvořte si z vašich fotek snadno fotoknihu, plakát, fotky na zeď a další fotoprodukty. Sleva platí po zadání kódu: Vajicka
S kódem: Vajicka Akce platí do 14. 4. 2024
Zjistit více
Reklama

Pokračujte v prohlížení

Jestli se vám album líbí…

Přihlásit se na Rajče Prohlédnout znovu
Spustit prezentaci Zastavit
TIPZměny uložíte také pokračováním na další fotku či video a zrušíte je klávesou ESC.
Přidejte do popisu štítky (např. #svatba #cestování) a fotku či video tak objeví více lidí.
2010-05-16 Velká cena Brna a JMK 2010 v atletice
Komentáře Přidat