2010-05-15 Handicap Open 2010 - Velká cena Brna a JMK handicapovaných sportovců v atletice

Název

2010-05-15 Handicap Open 2010 - Velká cena Brna a JMK handicapovaných sportovců v atletice

Popis

Místo: Stadion VUT v Brně Pod Palackého vrchem

Postižení sportovci v Brně zvítězili i nad počasím

V sobotu 15.5.2010 proběhl na stadionu VUT v Brně Pod Palackého vrchem významný mezinárodní atletický mítink pro postižené sportovce s názvem HANDICAP OPEN 2010 – Velká cena Brna a JMK v atletice pod záštitou Bc. Romana Onderky, MBA, primátora statutárního města Brna, Mgr. Michala Haška, hejtmana JMK a za podpory prof. Ing. Karla Raise, CSc., MBA, rektora VUT v Brně.

Pořadatelem akce byl SK Kociánka Brno a VUT v Brně. Tato akce proběhla již tradičně pod záštitou IPC – Mezinárodního paralympijského výboru, který na toto setkání nominoval technického delegáta z Anglie Johna Tannera. Celý festival zahájil primátor statutárního města Brna Roman Onderka.

Celý den soutěžili postižení sportovci na devíti sektorech, z nichž tři tvořily speciální vrhačské kozy. Sportovci se museli prát nejen o kvalitní výkony, ale také s chladným a větrným počasím, které bohužel ovlivnilo některé výkony. John Tanner vyzdvihl nejen kvalitní připravenost pořadatelů na tuto akci, ale hlavně přístup všech organizátorů, technických čet a týmů, které připravovaly zázemí postiženým závodníkům. V organizačních týmech pracovali většinou mladí lidé ze SŠ města Brna především z Biskupského gymnázia v Brně, ale také studenti VUT v Brně. Akce se uskutečnila také za finanční podpory statutárního města Brna a Jihomoravského kraje, generálních partnerů akce.

Akce navazuje a je součástí seriálu 70 akcí projektu CZECH SPORTS FESTIVAL BRNA A JMK. Podstatou projektu je skutečnost, že děti a dospělí s různým postižením společně s dětmi z dětských domovů (DD) a diagnostických ústavů (DÚ) a žáky základních a středních škol společně pracují a pomáhají druhým při konkrétních akcích a setkáních projektu.

Nejlepšími výkony byl vyhodnocen vrh koulí polského reprezentanta Pawla Piotrowského za 13,21 metru a české reprezentantky Evy Berné, za výkon 10,64 metru. Také medailista z paralympiád a MS Roman Musil ukázal vynikající výkony v hodu oštěpem 23.65 metru a v hodu diskem 26,08 metru. V další třídě postižení vozíčkářů předvedla zkušená česká reprezentantka Eva Kacanu v kouli 5,81 metru a reprezentant Polska Karol Kozuń 11,00 metru. Nejúspěšnější sprinterkou a dálkařskou mezi chodícími byla polská reprezentantka Marta Langner, která v dálce předvedla skvělých 4,12 metru. Nejlepší sprinter na 100 metrů v kategorii spasticky postižených byl Karel Seidl za 12,93 sec. Mezi zrakově postiženými sportovci se prosadil český reprezentant Lukáš Flek v běhu na 1500 metrů výkonem 4:37,37 sec.

Období

Statistiky

  • 150 fotek
  • 0 se líbí

Fototechnika

Panasonic DMC-FZ7

Nastavení

Nahlásit album
Slevy 25 % platí na všechny dárky z fotek. Vytvořte si z vašich fotek snadno fotoknihu, plakát, fotky na zeď a další fotoprodukty. Sleva platí po zadání kódu: Vajicka
S kódem: Vajicka Akce platí do 14. 4. 2024
Zjistit více
Reklama

Pokračujte v prohlížení

Jestli se vám album líbí…

Přihlásit se na Rajče Prohlédnout znovu
Spustit prezentaci Zastavit
TIPZměny uložíte také pokračováním na další fotku či video a zrušíte je klávesou ESC.
Přidejte do popisu štítky (např. #svatba #cestování) a fotku či video tak objeví více lidí.
2010-05-15 Handicap Open 2010 - Velká cena Brna a JMK handicapovaných sportovců v atletice
Komentáře Přidat