2010-04-22 Letiště Tuřany - společná akce s PČR pro děti z DD Strážnice a postižené děti z Kociánky

Název

2010-04-22 Letiště Tuřany - společná akce s PČR pro děti z DD Strážnice a postižené děti z Kociánky

Popis

Místo: Brno, letiště Tuřany

Obrovské poděkování policii ČR, Petro, Andrejko, Milane a všichni policisté, díky.
Posílám vám všem další den našeho projektu - 22.4.2010 - společná skvělá akce s policií ČR pro děti z dětského domova Strážnice, postižené děti z Kociánky a žáky SŠ FDR pro tělesně postižené na letišti v Tuřanech. Děti si tuto možnost zasloužily a vybojovaly při jedné z našich akcí - plaveckém setkání, kdy soutěžili ve štafetě na lehátkách, spoustě her a soutěží ve vodě i mimo vodu. Některé postižené děti tuto akci mají také za odměnu - za pomoc druhým.

10.00 Všichni jsme se pozdravili, většinou jsme se znali z minulých setkání a těšili jsme se na sebe. Policisté nás skvěle přijali, rychle se s námi seznámili. Dostávají od dětí medaile - to jsou ty stejné medaile, které si děti musí odpracovat tím, že pomůžou druhým.
10.15 Jsme v prostorách letiště a tak jak to děláme, prostě a jednoduše dospěláci hrají na letišti turnaj v boccii proti dětem. Hodně rychle jsme se všichni zkamarádili, je u toho obrovská legrace, ale i napětí.
10.30 Ukázka tzv. bombočucha - vynikajícího psa, který si i roky dokáže po čichu výbušninu a poznat ji.
10.45 Náš slepý kamarád Martin byl vybrán a zkouší na sobě 30 kg těžký pyrotechnický oblek. Je u toho zase velká legrace, ale i spoustu zajímavých otázek.
11.00 Děvítiletý postižený Jirka, říkáme mu náklaďák - klučík, který nemá rodiče a má víc energie než my všichni dohromady, dokáže vás prostě ztrhnout a zbláznit, tak na chvíli od plk. Sikory přebírá velení a náležitě toho využívá, všichni posloucháme jeho rozkazy a bavíme se s ním.
11.15 Jdeme dál do prostoru letiště, děti se nejprve vrhnou na vrtulník a na piloty - přiletěli kvůli dětem a hned vedle nás čeká prohlídka letadla. Jirka kroutí všemi páčkami ve vrtulníku, další děti zase můžou nastartovat letadlo. Všichni se nám skvěle věnují.
12.00 Neuvřitelné, ale žívý a nádherný gepard, který chodí na pravidelné hlídky kolem letiště, označkovává si svoje území a tím je přírodně zajištěno to, že zvěř jako srnky, zajíci atd. na letiště prostě nejdou - ta příroda funguje. To, že jsme si mohli geparda všichni pohladit, byl obrovský zážitek, je to opravdu nádherné zvíře.
12.30 Odlétá vrtulník a piloti od dětí dostali opět naše medaile a spoustu dárečků. Jsou hodně dojati a neradi se s námi loučí.
12.35 Jsme u letištních hasičů, děti jim důkladně kontrolují a prolézají všechna auta (do toho velkého se vleze 14 tun vody, 1,2 tuny pěny, má dvě turba a lodní motor). Děti se spouští na laně uvnitř hangáru, no prostě paráda.
13.00 Těžko se policisté i hasiči s dětmi i s námi loučí. Totéž cítíme i my, naše rodina je zase větší. Dostali jsme pozvání pro děti, které zase někomu pomohou, abychom odehráli turnaj v boccii přímo na radnici v Brně a také v budově krajského ředitelství PČR a hlavně jsme pozváni na prohlídku těchto prostor.

Děkuji vám všem, že toto dětem umožňujete a že děti tuto možnost mají vždy za to, když pomáhají někomu druhému.

Příští týden nám držte palce, jdeme na první velkou návštěvu do Diagnostického ústavu Hlinky Brno, také nás čekají 2 školy s preventivními akcemi atd.

Tak vám všem přejeme krásný víkend, zase se ozveme.

Období

Statistiky

  • 207 fotek
  • 0 se líbí

Fototechnika

Panasonic DMC-FZ7

Nastavení

Nahlásit album
Reklama
Reklama

Pokračujte v prohlížení

Jestli se vám album líbí…

Přihlásit se na Rajče Prohlédnout znovu
Spustit prezentaci Zastavit
TIPZměny uložíte také pokračováním na další fotku či video a zrušíte je klávesou ESC.
Přidejte do popisu štítky (např. #svatba #cestování) a fotku či video tak objeví více lidí.
2010-04-22 Letiště Tuřany - společná akce s PČR pro děti z DD Strážnice a postižené děti z Kociánky
Komentáře Přidat