2010-04-16 Společná akce postižených dětí z Kociánky Brno a žáků Diagnostického ústavu Veslařská

Název

2010-04-16 Společná akce postižených dětí z Kociánky Brno a žáků Diagnostického ústavu Veslařská

Popis

Místo: Diagnostický ústav Veslařská Brno

Dnes jsme byli v 8,00 v Diagnostickém ústavu Veslařská s postiženými sportovci a dětmi z Kociánky - Martinem, Simčou a jejich kamarády, na společném setkání. Děcka z diagnosťáků připravili opravdu krásnou galerii z obrázků, které kreslili. Pak jsme všichni společně zpívali a povídali si, byla to paráda. Všechno pokračovalo turnajem v boccii (hra podobná petanque, kterou mohou hrát i těžce postižení). Jako vždycky jsme zapoměli na všechny bolesti, děcka tleskaly, křičely, bavily se. Já jsem na závěr poprosil všechny, aby něco nakreslili nebo napsali dětem z Kociánky, které také třeba nemají rodiče a perou se se životem. Když jsme se loučili, většina holek, ale i někteři kluci a vychovatelé z diagnosťáku měli slzy v očích a slíbili, že do toho naplno jdou. Děcka z diagnosťáku se učily vozit postižené děti na vozíku ze schodů a starali se o ně. Za týden tam jedeme znovu a pak zase oni za námi. To je fakt síla, takhle to funguje celý rok na všech setkáních v dětských domovech, s postiženými dětmi, ve školách atd., tohle má cenu dělat, to je jenom začátek cesty.

Pak v 11,00 jsme společně s policistkami z prevence PČR Petrou a Andreou a dvěma policisty byli na Kociánce předat postiženým dětem dárky ze ZŠ Jihomoravské náměstí Brno a Petra a Andrea s policisty připravily pro děti program. Osmáci z této ZŠ se dali dohromady - před tím jsme tam byli na preventivní akci s PČR proti šikaně a s postiženými dětmi jsme s nimi hráli bocciu - vyrobili spojené panáčky jako důkaz toho, že táhnou za jeden provaz jako jedna třída - toto jsme předávali na Kociánce. Tito osmáci nám také jdou pomáhat 25.5.2010 na Palačák na velkou akci pro dětičky z 1. stupně ZŠ - budou se o dětičky celý den starat. Prostě naskočili do rodiny a začali pracovat a pomáhat těm, kteří to potřebují víc než oni.

Takto je to všechno propojené a navazuje na sebe.
Moc vám všem děkuji za důvěru a pomoc a ať nás toto všechny povzbudí v naší každodenní práci. Toto povalí celý rok, tohle je naše rodina, tohle je naše společná denní práce. Každý z vás se na tomto všem podílí svým dílem. Díky vám.

Období

Statistiky

  • 69 fotek
  • 0 se líbí

Fototechnika

Panasonic DMC-FZ7

Nastavení

Nahlásit album
Reklama

Pokračujte v prohlížení

Jestli se vám album líbí…

Přihlásit se na Rajče Prohlédnout znovu
Spustit prezentaci Zastavit
TIPZměny uložíte také pokračováním na další fotku či video a zrušíte je klávesou ESC.
Přidejte do popisu štítky (např. #svatba #cestování) a fotku či video tak objeví více lidí.
2010-04-16 Společná akce postižených dětí z Kociánky Brno a žáků Diagnostického ústavu Veslařská
Komentáře Přidat