2009-09-25 Setkání bez hranic dětí z dětských domovů, handicapovaných dětí a dospělých

Název

2009-09-25 Setkání bez hranic dětí z dětských domovů, handicapovaných dětí a dospělých

Popis

Místo konání: plavecký a rekreační areál Kraví hora Brno

pod záštitou Romana Onderky, primátora statutárního města Brna, Mgr. Michala Haška, hejtmana JMK a za podpory prof. Ing. Karla Raise, CSc., MBA, rektora VUT v Brně a Mgr. Libora Š'tástky, starosty MČ Brno-střed

25. září 2009 se ve Sportovním a rekreačním areálu Kraví hora konal 3. ročník tradičního sportovního a společenského setkání velké rodiny 150 dětí z dětských domovů, handicapovaných dětí a 100 dospělých z řad vrcholových sportovců, politiků, policistů, hasičů, záchranářů, partnerů atd. s názvem „SETKÁNÍ BEZ HRANIC PLAVECKÁ SHOW PRO DĚTI Z DĚTSKÝCH DOMOVŮ, HANDICAPOVANÉ I ZDRAVÉ DĚTI A DOSPĚLÉ“.

Při slavnostním zahájení předvedl v exhibici svoje umění mistr světa z roku 2008 v Kung Fu Jiří Hauska. Děti se mohly přesvědčit velmi zblízka, že bojové umění není o agresivitě, ale o vnitřním soustředění a ovládání sama sebe.

Všichni účastníci vytvořili 15 kombinovaných týmů dětí z dětských domovů,
handicapovaných dětí a dospělých a týmy společně soutěžily nejen
v plaveckých disciplínách jednotlivců a štafet, ale hlavně při 3 sportovních i
vědomostních hrách v bazéně i mimo bazén.

Štafetu na lehátkách vyhrály děti z dětského domova Jemnice časem 2:03,10 sec. a klasickou plaveckou štafetu 4x25 metrů volný způsob děti z dětského domova Dagmar časem 1:22,00 sec..

Speciální soutěž, u které se nejvíce dali dohromady děti s dospělými, byla beze sporu hra zvaná Tajenka. Podstata hry spočívala ve vylovení míčků různé barvy z vody, které měli na starosti dva členové týmu. Všichni ostatní, tedy děti a dospělí, čekali na břehu a po odevzdání vyloveného míčku mohli otevřít otázky příslušné barvy a vrhnout se do luštění tajenky. Bouřlivou atmosféru střídalo usilovné přemýšlení. Bylo zajímavé sledovat, jakou taktiku děti a dospělí společně zvolili. V této hře nakonec zvítězil dětský domov ze Strážnice, který jako první vyluštil motto akce. „Jeden za všechny, všichni za jednoho.“

Na závěr tohoto Setkání bez hranic plavali dospělí štafetu 4x50 metrů volný způsob za dětský domov, se kterým prožili celý den. Tím také za děti bojovali o velmi hodnotné ceny – možnost návštěvy dětí z dětských domovů právě u těchto dospěláků-partnerů.
Toto je velmi důležitá součást celého projektu – pravidelná a dlouhodobá práce s těmito dětmi. Děti si svojí výhry-návštěvy a společně strávených dnů u partnerů váží a těší se, protože se při této akci s námi dospělými setkávají v plavkách u bazénu a mají nás možnost poznat úplně jinak, než v běžném životě. A ať už je zkušenost těchto dětí s dospělými jakákoliv, je důležité, že po takovýchto setkáních dětí vědí, že je spousta dospělých, kterým na dětech z dětských domovů a handicapovaných dětech záleží, stojí za nimi a podporují je.

Tato akce proběhla také při příležitosti oslav 80. výročí otevření Dětského
domova Dagmar.

Pořadatelem byl Evropský projekt CZECH SPORTS FESTIVAL BRNA A JMK zastoupen ACP OLYMP BRNO a DĚTSKÝ DOMOV DAGMAR ve spolupráci s AGENTUROU ENTITY PRODUCTION s.r.o., SPORTOVNÍM A REKREAČNÍM AREÁLEM KRAVÍ HORA, BISKUPSKÝM GYMNÁZIEM BRNO a SK KOCIÁNKA BRNO .

Týmy dospělých, které celý den s dětmi soutěžily a plavaly štafetu 4x50 m:
Statutární město Brno, Jihomoravský kraj, městská část Brno-střed, Krajské ředitelství PČR JMK, Hasičský záchranný sbor JMK, Městská policie Brno, Institut dopravní výchovy Armády ČR Vyškov, Vyšší policejní škola MV Brno, VUT Brno, Automotodrom, RWE, VZP, Autonova Brno, Národní divadlo Brno, HC Kometa Brno, 1. FC Brno, agentura Entity, Biskupské gymnázium Brno, Kociánka Brno, KPSP Kometa Brno, ZOO Brno, BTS, ACP Olymp Brno, Míčánek motorsport, gymnázium Tř. Kapitána Jaroše a další.

Období

Statistiky

  • 145 fotek
  • 2 se líbí

Fototechnika

Panasonic DMC-FZ7

Nastavení

Nahlásit album
Reklama
Reklama

Pokračujte v prohlížení

Jestli se vám album líbí…

Přihlásit se na Rajče Prohlédnout znovu
Spustit prezentaci Zastavit
TIPZměny uložíte také pokračováním na další fotku či video a zrušíte je klávesou ESC.
Přidejte do popisu štítky (např. #svatba #cestování) a fotku či video tak objeví více lidí.
2009-09-25 Setkání bez hranic dětí z dětských domovů, handicapovaných dětí a dospělých
Komentáře Přidat