2008-07-22 První skokanská a vrhačská Tour Brno 2008

Název

2008-07-22 První skokanská a vrhačská Tour Brno 2008

Popis

Místo konání: Stadion VUT Pod Palackého vrchem Brno
Akce se zúčastnili: špičkoví atleti ČR při posledním útoku na limity na OH v Pekingu

Poslední útok atletů ČR na limity do Pekingu byl v Brně. Roman Novotný splnil limit na OH v Pekingu ve skoku dalekém výkonem 8,21m/w1,9. Akce se kromě řady osobností osobně zúčastnil také šéftrenér české reprezentace v atletice Václav Fišer a zástupce ČAS Viktor Tikal a společně s námi tak byli přímo u pokusu Romana Novotného, který pro něj znamenal letenku do Pekingu.

V Brně na stadionu Pod Palackého vrchem se 22. července 2008 od 16:00 do 18:00 hodin pokusila řada předních českých reprezentantů v atletice o poslední možnost splnění limitů na Olympijské hry v Pekingu 2008. Pro město Brno je to byla velká čest, ale i zodpovědnost. Dva olympijské sporty, a to atletika a plavání, měly možnost plnění limitů právě do 22. července, kdy byla uzávěrka Mezinárodního olympijského výboru. Atletika tedy této šance plně využila právě na 1. Skokanské a vrhačské Tour 2008, jejímiž pořadateli byli společně AC Atletika Brno, ACP Olymp Brno, VUT Brno, VSK Univerzita Brno, SK Kociánka Brno a další partneři.
Ve výšce mužů se přijel výškař s osobním rekordem 2,33 metru, Svatoslav Ton z TJ Dukla Praha, bojovat o „A” limit 2,30 metru, protože jak Jaroslav Bába, tak i Tomáš Janků, měli limity již zajištěny, právě zdoláním výšky 2,30 metru. Tonovi sekundoval například slovenský reprezentant Michal Kabelka a další reprezentanti.
V dálce mužů se představil Roman Novotný z AK Kroměříž, který 19. července na mítinku v Barceloně vyrovnal svůj osobní rekord 8,01 metru z letošního extraligového kola na Julisce. O limit „B” 8,05 metru nebo „A” 8,20 metru se také popral Štěpán Wagner z TJ Dukla Praha s dosavadním letošním nejlepším výkonem 7,98 metru. Na startu se objevili také slovenští reprezentanti, Martin Prezbruchý a další.
Tyčka mužů byla zajímavým soubojem a pokusem o zdolání „A” limitu 5,70 metru, mezi Michalem Balnerem z TJ Dukla Praha, který limit ještě neskočil, a čerstvým limitářem Štěpánem Janáčkem taktéž z TJ Dukla Praha.
O limit se také chtěl přijet pokusit Romana Maláčová z USK Praha, která měla letošní maximum 4,30 metru. Limit „B” 4,35 metru už skočila, po zranění se vracející, Kateřina Baďurová z TJ Dukla Praha, limit „A” je 4,45 metru.
Svůj „B” limit v hodu diskem 63,59 metru chtěl potvrdit také Jan Marcell z VSK Univerzita Brno.
V trojskoku přislíbila účast šťastná držitelka „B“ limitu Martina Šestáková z USK Praha, která na Mistrovství ČR v Táboře skočila 14,16 metru.
Nejistá byla účast Marcely Lustigové z USK Praha, která svým výkonem 9:55:30 sekund z červnového Istanbulu zaostává necelé 2,5 sekundy za „B” limitem. Její poslední útok ze švýcarského Lucernu se vzhledem k její viróze nepovedl.
V úterý 22. července večer se tedy v Brně na stadionu Pod Palackého vrchem rozhodlo o definitivním složení kompletní české reprezentace pro OH v Pekingu 2008. Byli jsme zvědavi, kolik z těchto atletů rozšíří zatím 130ti členný tým českých reprezentantů.

Období

Statistiky

  • 73 fotek
  • 0 se líbí

Fototechnika

Panasonic DMC-FZ7

Nastavení

Nahlásit album
Reklama

Pokračujte v prohlížení

Jestli se vám album líbí…

Přihlásit se na Rajče Prohlédnout znovu
Spustit prezentaci Zastavit
TIPZměny uložíte také pokračováním na další fotku či video a zrušíte je klávesou ESC.
Přidejte do popisu štítky (např. #svatba #cestování) a fotku či video tak objeví více lidí.
2008-07-22 První skokanská a vrhačská Tour Brno 2008
Komentáře Přidat