2015-09-21 Dopoledne na Kociánce si užili žáci nám. Svornosti

Název

2015-09-21 Dopoledne na Kociánce si užili žáci nám. Svornosti

Popis

Místo: Centrum Kociánka, Brno

Víkendovou pauzu mezi setkáními ukončila pondělní sešlost s datem 21. září 2015. Do Centra Kociánka dorazili žáci 6.A Základní školy na náměstí Svornosti. Po žácích Základní školy Jana Babáka, je to další škola z Brna Žabovřesk, kterou pozval mezinárodní, integrační projekt BRNO A JIŽNÍ MORAVA BEZ HRANIC, jehož pořadatelem je VUT v Brně.

Pro žáky byl připraven program, jenž se nejprve skládal z prohlídky parku Centra Kociánka. Žáci si prohlédli zákoutí u rybníčku a nedalekého splavu. O kousek dál, se zase tyčí historicky stará borovice. která dominuje hřišti pod borovicí.

Praktická ukázka hipoterapie byla pro žáky Základní školy náměstí Svornosti zajímavou z toho pohledu zjištění, že i zvíře dokáže různými způsoby pomoci člověku s handicapem. Jak konkrétně, se žáci dozvěděli od zkušených ošetřovatelů. Kůň nebyl zdaleka jediné zvíře, s nimiž se žáci seznámili přímo ve výběhu. Všechny zvířata na Kociánce mají přitom svoji nezastupitelnou úlohu.

Od zvířat jsme se přesunuli do velké tělocvičny. Setkání s kamarády z terapeutických dílen uteklo poměrně rychle. Prostřídali jsme povídání, zpěv a hru boccia. V sázce byly medaile a čokolády, kterých bylo dostatek pro všechny. Nejdůležitější byla radost ze hry i z příjemně stráveného dopoledne, což se povedlo plnými doušky.

Díky vám všem. Michael Svoboda

Období

Statistiky

  • 76 fotek
  • 0 se líbí

Nastavení

Nahlásit album
Reklama

Pokračujte v prohlížení

Jestli se vám album líbí…

Přihlásit se na Rajče Prohlédnout znovu
Spustit prezentaci Zastavit
TIPZměny uložíte také pokračováním na další fotku či video a zrušíte je klávesou ESC.
Přidejte do popisu štítky (např. #svatba #cestování) a fotku či video tak objeví více lidí.
2015-09-21 Dopoledne na Kociánce si užili žáci nám. Svornosti
Komentáře Přidat