2015-04-15 Výprava z SOU Tišnov byla hosty středečního dne v Centru Kociánka

Název

2015-04-15 Výprava z SOU Tišnov byla hosty středečního dne v Centru Kociánka

Popis

Místo: Centrum Kociánka, Brno

Konečně. Jaro ukázalo všechny své pozitivní stránky na veřejnost, což se projevovalo zejména na pěkném teplém jarním počasí. To rozhodně potěšilo i skupinku žáků SOU v Tišnově, kteří společně s vyučujícími, přijali pozvánku mezinárodního, integračního projektu BRNO A JIŽNÍ MORAVA BEZ HRANIC, jehož pořadatelem je VUT v Brně, na vzájemné shledání s datem 15. dubna 2015.

Program byl spjat s nahlédnutím do světa lidí s různým postižením. Žáci si prohlédli areál Centra Kociánka a dozvěděli se zajímavé informace. Čekala je procházka napříč areálem. Rybníček, splav - místo, kde tekoucí voda přináší klid nejen všem obyvatelům na Kociánce. Historicky stará a vzácná borovice také neutekla zvědavým návštěvníkům z SOU Tišnov.

Na zvířecí farmě se žáci zúčastnili praktické ukázky hipoterapie. Jízda na koni je jednou z mnoha forem rehabilitace. Jak vše probíhá, jak se do sedla koně přesouvá člověk na vozíku, se žáci dozvěděli od ošetřovatelů. Bez povšimnutí nezůstali ani další obyvatelé zvířecí farmy. Želva, kozy nebo ochočené prase. Žáci se dostali přímo do zvířecích výběhů.

Po dokončení prohlídky přišlo na řadu krátké občerstvení a následoval společný návrat na hřiště pod borovicí. Konalo se zde setkání s kamarády z aktivizačního centra. Zahráli jsme si hru jménem boccia, která je sportem právě lidí s handicapem. Hraje se podobně jako hra petaněue. Jen míčky jsou z poněkud odlišného materiálu. Žáci se zapojili také do soutěže projektu o "nejbláznivější obličej" na webových stránkách brnobezhranic.cz. Mimo soutěžní hromadná fotografie byla konečným počinem za prosluněným dnem s žáky SOU Tišnov.

Díky vám všem. Michael Svoboda

Období

Statistiky

  • 222 fotek
  • 0 se líbí

Nastavení

Nahlásit album
Reklama

Pokračujte v prohlížení

Jestli se vám album líbí…

Přihlásit se na Rajče Prohlédnout znovu
Spustit prezentaci Zastavit
TIPZměny uložíte také pokračováním na další fotku či video a zrušíte je klávesou ESC.
Přidejte do popisu štítky (např. #svatba #cestování) a fotku či video tak objeví více lidí.
2015-04-15 Výprava z SOU Tišnov byla hosty středečního dne v Centru Kociánka
Komentáře Přidat