2015-03-05 Znovu na Čichnové, s další skupinou zdejších studentů

Název

2015-03-05 Znovu na Čichnové, s další skupinou zdejších studentů

Popis

Místo: SŠ informatiky, poštovnictví a finančnictví, Brno

Studenty dalších oborů Střední školy na ulici Čichnova v Brně, čekalo ve čtvrtek 5. března 2015 namísto vyučování dopolední setkání s Michaelem a Martinem. Oba pánové reprezentovali mezinárodní, integrační projekt BRNO A JIŽNÍ MORAVA BEZ HRANIC, jehož gestorem je VUT v Brně. Během společných chvil se snažili studentům přiblížit svět lidí s postižením poněkud zblízka.

V první části setkání se žáci sesazení kolem dokola dozvěděli, co jsou Michael a Martin vlastně zač. Oba prozradili svá povolání, která mají mnoho společného. Oba se totiž snaží pomáhat nejen lidem s různým postižením. Martin popsal konkrétně svými slovy, jaké má postižení, jak vzniklo a jakým způsobem se projevuje. Když dohovořil, stočila se řeč na další postižení, jenž mají postižení lidé kolem nás.

Poté mohli žáci sledovat Martinovu jízdu na vozíku, kterou si následně mohli někteří z nich, osobně vyzkoušet. Další praktická ukázka přišla na pořad dne při skládání, rozkládání mechanického vozíku. Zajímavou zkušenost, získali studenti při pomáhání Martinovi s vozíkem, ze schodů respektive do schodů.

Sportovní stránku setkání vyplnila boccia. Žáci měli možnost, vyzkoušet si sport, jenž se hraje i na paralympijských hrách. My jsme rovněž soutěžili o medaile. O zlaté s logem projektu a také tabulku čokolády. Toto setkání, bylo předposledním, to poslední s žáky Střední školy informatiky, poštovnictví a finančnictví, v tomto bloku, proběhne v pátek 6. března 2015.

Díky vám všem. Michael Svoboda

Období

Statistiky

  • 15 fotek
  • 0 se líbí

Nastavení

Nahlásit album
Reklama

Pokračujte v prohlížení

Jestli se vám album líbí…

Přihlásit se na Rajče Prohlédnout znovu
Spustit prezentaci Zastavit
TIPZměny uložíte také pokračováním na další fotku či video a zrušíte je klávesou ESC.
Přidejte do popisu štítky (např. #svatba #cestování) a fotku či video tak objeví více lidí.
2015-03-05 Znovu na Čichnové, s další skupinou zdejších studentů
Komentáře Přidat