2015-01-14 Pokračovalo setkávání s žáky ZŠ Jihomoravské náměstí

Název

2015-01-14 Pokračovalo setkávání s žáky ZŠ Jihomoravské náměstí

Popis

Místo: ZŠ Jihomoravské náměstí, Brno

Po žácích 6.A a 6.B přišla ve středu 14. ledna 2015 na pořad dne další skupinka žáků ze Základní školy Jihomoravského náměstí v Brně ze 7.A. Za mezinárodní, integrační projekt BRNO A JIŽNÍ MORAVA BEZ HRANIC, jehož pořadatelem je VUT v Brně, se s žáky setkal Michael, společně s kamarádem Tomášem.

Po pár slovech na přivítanou, jsme si povídali zejména o nejrůznějších typech postižení. Tomáš je na vozíku a má dětskou mozkovou obrnu. Proto se žáci dozvěděli, jak konkrétně tato nemoc v Tomášově případě vznikla či jakým způsobem se projevuje. Znovu, jako na mnoha dalších setkáních, jsme vzpomenuli kamaráda Křenďu. Jeho projevy, smích - to vše je u něj jiné, díky postižení jaké má, než u většiny lidí kolem nás. Přesto všechno, je Křenďa borec, jenž chce prožívat život jako my.

Následně se žáci sami naučili mnoho užitečných věcí, které mohou v budoucnu zužitkovat. Předmětem zkoumání byl Tomášův mechanický vozík. Žáci se jej naučili rozložit a vzápětí opět složit. V další části, se žáci ve skupinkách pokoušeli překonat schodiště s Tomášem na vozíku. Učili se, jak vozík správně naklonit, kde jej držet, případně jak s člověkem na vozíčku v takové situaci komunikovat.

Souboj holek proti klukům v boccie byl tím posledním, co jsme na Základní škole Jihomoravské náměstí stihli. Vyhráli sice holky, ale ani kluci nemuseli smutnit, protože medailí a čokolád bylo dost pro všechny zúčastněné. Ještě závěrečná společná fotografie v několika provedeních, čímž byl udělán definitivní konec za dalším vydařeným setkáním.

Díky vám všem. Michael Svoboda

Období

Statistiky

  • 49 fotek
  • 0 se líbí

Nastavení

Nahlásit album
Reklama

Pokračujte v prohlížení

Jestli se vám album líbí…

Přihlásit se na Rajče Prohlédnout znovu
Spustit prezentaci Zastavit
TIPZměny uložíte také pokračováním na další fotku či video a zrušíte je klávesou ESC.
Přidejte do popisu štítky (např. #svatba #cestování) a fotku či video tak objeví více lidí.
2015-01-14 Pokračovalo setkávání s žáky ZŠ Jihomoravské náměstí
Komentáře Přidat