2015-01-12 První setkání s žáky ZŠ Jihomoravské náměstí proběhlo na úvod nového týdne

Název

2015-01-12 První setkání s žáky ZŠ Jihomoravské náměstí proběhlo na úvod nového týdne

Popis

Místo: ZŠ Jihomoravské náměstí, Brno

V pondělí 12. ledna 2015 odstartovala série setkávání s žáky Základní Jihomoravské náměstí v Brně. Mezinárodní, integrační projekt BRNO A JIŽNÍ MORAVA BEZ HRANIC, jehož pořadatelem je VUT v Brně, se prostřednictvím Michaela a jeho kamaráda Martina setkal nejprve s žáky 6.A.

Žáci se během dopoledního setkání, dozvěděli mnoho užitečného a zajímavého ze světa lidí s různým postižením. Martin převyprávěl svůj příběh, v němž detailně popsal své postižení. Tím jsme se rovněž dostali i k dalším postiženým kamarádům. Povídali jsme si o tom, jak postižení tělesné či mentální může vzniknout a jak různě se může projevovat.

Řeč se stočila k tomu, že každý z nás může pomáhat nejen postiženému člověku, ale třeba svému kamarádovi ve škole. Názorně jsme si ukázali, jak lze konkrétně takovou pomoc vozíčkáři poskytnout. Žáci Základní školy na Jihomoravském náměstí se postupně naučili, jak složit či rozložit vozík, čímž pomohou vozíčkáři s jeho uskladněním do kufru automobilu, nebo jak správně oslovit vozíčkáře jedoucího po ulici. I samotné oslovení je totiž nesmírně důležité, ještě předtím, než poskytneme jakoukoli pomoc.

Na závěr setkání si žáci vyzkoušeli hru, která se jmenuje boccia. Je podobná hře petanque a hrají jí lidé s postižením po celém světě. Bojovalo se o hromadu čokolád, medailí, ovšem nejdůležitější byla radost ze hry. To vše se podařilo na výbornou. Další setkání s novou skupinou žáků z Jihomoravského náměstí je naplánováno na úterý 13. ledna 2015.

Díky vám všem. Michael Svoboda

Období

Statistiky

  • 30 fotek
  • 0 se líbí

Nastavení

Nahlásit album
Reklama

Pokračujte v prohlížení

Jestli se vám album líbí…

Přihlásit se na Rajče Prohlédnout znovu
Spustit prezentaci Zastavit
TIPZměny uložíte také pokračováním na další fotku či video a zrušíte je klávesou ESC.
Přidejte do popisu štítky (např. #svatba #cestování) a fotku či video tak objeví více lidí.
2015-01-12 První setkání s žáky ZŠ Jihomoravské náměstí proběhlo na úvod nového týdne
Komentáře Přidat