2013-12-02 Vánoční měsíc jsme začali na ZŠ v Olešnici

Název

2013-12-02 Vánoční měsíc jsme začali na ZŠ v Olešnici

Popis

Místo: ZŠ Olešnice

Měsíc prosinec je ozdoben Vánočními svátky. Ty jsou však naplánovány až na samotný závěr měsíce. Proto ještě než usedneme ke štědrovečerní večeři, je dostatek času navštívit další základní školy. V pondělí uspořádal projekt BRNO A JIŽNÍ MORAVA BEZ HRANIC, jehož pořadatelem je VUT v Brně setkání s žáky Základní školy v Olešnici.

Tématem dne byla pomoc postiženému člověku. Michael, Martin a Simča podebatovali v rozsáhlé tělocvičně s přítomným osazenstvem o tom, zda a jak někdy pomáhalo postiženým lidem či jak vlastně nahlíží na vozíčkáře, kterého potkají někde na ulici.

Poté se tělocvična proměnila právě ve fiktivní ulici, na niž Michael a Simča setkali. Michael chtěl Simči pomoci. Na konkrétních příkladech oba ukázali, co lidé dělají v kontaktu s vozíčkářem špatně a co je naopak dobře.

Poté se do hlavní role dostala opět Simča a s ní také schody. Žáci se učili, jak mohou pomoci vozíčkáři ze schodů a do schodů. Důležitý je správný náklon vozíku, nášlap i správné použití síly. Žáci ze Základní školy v Olešnici vše zvládli s přehledem.

Během setkání jsme také zpívali. Sportovní stránku obstarala boccia. Každý balónek vyvolal velké emoce, které k jakémukoliv sportu neodmyslitelně patří. Hrálo se o medaile a čokolády, což byla náležitá motivace.

Na Základní školu v Olešnici jezdíme každý rok. Vždy je zde výborné prostředí, doplněné o krásnou předvánoční atmosféru. Ta na nás všechny dýchla také letos.

Díky vám všem. Michael Svoboda

Období

Statistiky

  • 150 fotek
  • 0 se líbí

Nastavení

Nahlásit album
Slevy 25 % platí na všechny dárky z fotek. Vytvořte si z vašich fotek snadno fotoknihu, plakát, fotky na zeď a další fotoprodukty. Sleva platí po zadání kódu: Vajicka
S kódem: Vajicka Akce platí do 14. 4. 2024
Zjistit více
Reklama

Pokračujte v prohlížení

Jestli se vám album líbí…

Přihlásit se na Rajče Prohlédnout znovu
Spustit prezentaci Zastavit
TIPZměny uložíte také pokračováním na další fotku či video a zrušíte je klávesou ESC.
Přidejte do popisu štítky (např. #svatba #cestování) a fotku či video tak objeví více lidí.
2013-12-02 Vánoční měsíc jsme začali na ZŠ v Olešnici
Komentáře Přidat