2013-09-23 Pondělí patřilo v Centru Kociánka žákům ZŠ náměstí Míru

Název

2013-09-23 Pondělí patřilo v Centru Kociánka žákům ZŠ náměstí Míru

Popis

Místo: Centrum Kociánka, Brno

Měsíc září je v projektu BRNO A JIŽNÍ MORAVA BEZ HRANIC, jehož gestorem je VUT v Brně hlavně měsícem návštěv jednotlivých škol s nimiž projekt úzce spolupracuje v Centru Kociánka. V pondělí 23. září si setkání s dětmi a dospělými s různým postižením užili žáci navštěvující brněnskou Základní školu náměstí Míru.

Vždy si projdeme celý areál. Také si při prohlížení nejrůznějších zákoutí povídáme o světě postižených lidí a snažíme se navázat na předešlé sešlosti. Jen u rybníčku na chvíli zavřeme oči i mluvící ústrojí. V tu chvíli posloucháme pouze vodu a klid okolní přírody.

Ani zvířecí farma neunikla očím žáků ze Základní školy náměstí Míru. Zvířata, která zde trvale žijí a o něž se ošetřovatele starají, výborně pomáhají postiženým lidem třebas prostřednictvím hipoterapie nebo animoterapie. Žáci se stali přímou součástí právě hipoterapie. Jízdu na koni si osahali, když do sedla koně nasedli prostřednictvím nájezdové rampy. Pak už přišla na řadu krátká projížďka.

Tím vším ale setkání nekončilo. Příjemné chvíle se dostavily také při sérii exhibičních střetnutí ve hře boccia. Hráli jsme jako vždy o medaile a čokolády. Každý hod dával hře nové rozměry a hra měla potřebné grády, ostatně jako celý průběh setkání s žáky Základní školy náměstí Míru.

Díky vám všem. Michael Svoboda

Období

Statistiky

  • 307 fotek
  • 0 se líbí

Nastavení

Nahlásit album
Reklama

Pokračujte v prohlížení

Jestli se vám album líbí…

Přihlásit se na Rajče Prohlédnout znovu
Spustit prezentaci Zastavit
TIPZměny uložíte také pokračováním na další fotku či video a zrušíte je klávesou ESC.
Přidejte do popisu štítky (např. #svatba #cestování) a fotku či video tak objeví více lidí.
2013-09-23 Pondělí patřilo v Centru Kociánka žákům ZŠ náměstí Míru
Komentáře Přidat